View Single Post
Eski 10-06-2009, 01:59   #20
feneradasi
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 03-03-2008
deney sonucum

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Bostancik Mesajı Göster
Cok tesekkurler feneradasi. Benim internette buldugum bir kac tarif borax, bazilari da misir unu kullaniyordu. Ben de bu tariflerin bitkiye ve topraga zarari konusunda tam emin olamadim. Sardunyamin ardindan, simdi de saksidaki Hibiscus'a dadanmis durumdalar. Hibiscus'da yaprak bitleri vardi. Onlar icin arap sabunlu tarifi kullandim. Bugun yaprak bitleri olmuslerdi. Umuyorum karincalar baska bir yere gidecekler!

Sizin deney sonucunuzu merakla bekliyorum.
İki gün önce talk pudrasını balkona ve evde dolaştıkları yerlere serptim. Her ikisi de etkili oldu diyebilirim ama sanırım balkonda rüzgarla dağıldıkları için daha da etkili oldular, balkonda hiç karınca görmedim, evde tek tük birkaç tane gördüm. Bence denemeye değer. Toprağın asiditesini düşürebilir mi diye düşündüm ama bir arkadaşıma danıştım bebek cildinde bile güvenle kullanıldığına göre (insan cildi ph'ı 5.5 diye biliyorum, nötr ph ise 7.0) çok büyük bir etkisi olmaz sanırım toprağa da.

Belki sardunyanın toprağını değiştirip pudrayı saksı çevresinde kullanmayı deneyebilirsiniz. Karıncalar da kendilerine başka yuva bulurlar

feneradasi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön