View Single Post
Eski 08-06-2009, 23:00   #103
gece
Ağaç Dostu

gece's Avatar

Giriş Tarihi: 22-02-2007
Zarfa mı mazrufa mı bakacağız?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Emre_Kitiş Mesajı Göster
Arkadaşlar görüyorum ki ben derdimi anlatamamışım. Ben sadece hangi kurala dayandırılarak yarışma dışı bırakılıyorum bunu öğrenmek istiyorum. Yarışma kurallarına aykırı bir davranışım olmadığı halde hangi gerekçeyle yarışma dışı kalıyorum? Sadece yeni üyeler bana oy verdi diye mi?
Hayır, sırf size oy vermek için üye olup, oy verdikleri ve başka tespit edilemeyenler de olabilir diye; Todor açıklamıştı biliyorsunuz.

Burada kendi aramızda bir yarışma yapıyoruz, ona da şek şüphe karışmasın, karıştığını düşünenlere de elimizden geldiğince engel olmaya çalışıyoruz diye de ayrıca herkese duyuruldu, gizli kapaklı yazılıp çizilmedi, doğrusu da buydu.

Alıntı:
aynı şartlara sahip değilmiyiz?
Değilsiniz, herkes sizin tutumunuzu uygulamıyor, bakın;
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Derya Özen Mesajı Göster
... Bende yarışmaya katıldım, ilk beşte yokum diye, bas bas bağırıp feryat mı edeyim? Eski yarışmalardan ikisinde ilk beşe girmiştim ve ben kendi fotoğrafıma oy vermeyip, yarışan diğer fotoğraflara oy verdim. Bunu bu yarışmaya katılan pek çok kişi de yaptı. 3 ay öyceki yarışmada, tüm üyeler rakiplerine oy verdi. Bunlardan biriside bendim. Üstelik benim iki kız kardeşimde bu siteye üye olmalarına rağmen, onlara bana dair oy kullandırtmadım. Tüm bunları nedeni, bu yarışma bizim için bir eğlence, katılmakda kazanmak kadar güzel. Sizin fotoğrafınız çok güzel, zaten kazanma olasılığı olan bir fotoğraftı. Arkadaşlarınızın oy kullanıp, bu güzel eğlence alanını gereksiz bir tartışma alanına çevrilmesine hiç gerek yoktu. ...
Forumun geneli sizin tutumunuzu değil, Derya Özen'in tutumunu daha doğru buluyor. Yazılanlardan belli değil mi?

Alıntı:
diğer üyelere de oy veren yeni üye yok mu ya da olamazmıydı? insanlar oy kullanamayacaksa niye oylama yapıyorsunuz?

Alıntı:
Ben bana tebliğ edilen ve kabul ettiğim şartları baz alırım. bana kimse işte böyle bir durumla karşılaşmamıştık, kuralları değiştireceğiz falan diye birşeyler söylemesin. ben yarışmaya katıldığım andaki ve bana tebliğ edilen kuralları bilirim.
Unutmayın, "siz, öyle bildiğiniz için" sizi yarışma dışına çıkarmadılar, arkadaşlarınızın hiç de savunulamayacak tutumu ve "burada böyle şeyler istemiyoruz!" genel kabulü yüzünden siz yarışma dışı bırakıldınız, hiç bir yere de çıkarılmadınız; siz yaptınız, neden yaptınız vs. de denilmedi. Yönetim sizi değerlendirip, suçlamadı. 'Lades' olmadı sadece. Alkışlayacak değillerdi ya!

Sebep ve sonuç bağlantısını ters bağlamayalım lütfen.

Alıntı:
içinizde hukukla iştigal eden arkadaşlar var özellikle onlara soruyorum lütfen duygusallığı bir kenara bırakıp hukuk adamı sıfatıyla bana cevap versinler; ben bu olayda madurmuyum değilmiyim? yarışma dışı bırakılmamamın dayanağı var mıdır? yoksa keyfimidir? (Lütfen bunu yarışma kurallarını okuduktan sonra cevap versinler tabi dün gece değişmediyse..)
Evet var, ancak duygusal olduğumu kim söyledi, eskiden beri "duvar gibi", "robot gibi" olduğum söylenegelir benim. İçiniz rahat olsun, hiç duygusal değilimdir.

Siz mağdur musunuz? Eğer arkadaşlarınız bunu size jest olsun diye yaptılarsa evet mağdursunuz.

Yok siz böyle yapmalarını istediyseniz, yaptırdıysanız hiç de mağdur değilsiniz, mağrur olduğunuz ise belli, 'pit stop'a çıkıp, güzellik yarışmasını seyirci olarak seyretmenin zevkine varmayı tercih etmediğinizden anlıyoruz.

Yarışma dışı bırakılışınızın dayanağını Todor, uzun olarak ben de kısaca yukarıda açıklamıştım, tekrar etmekle yetiniyorum. Ama, asla "keyfi" değil, sizi tanımayan kişiler, size niye tuzak kurmak istesin ki? Üstelik olay anlaşıldığı andan itibaren, birçok kişinin keyfi kaçmış bulunuyor. Sadece bu ayki yarışmanın değil, tümden fotoğraf yarışmalarının kaldırılması gündemde biliyorsunuz.

Sorunuzun teknik yanıtı ise; şekli hukuka göre (forumda yazılı kurallar) kısmi haklılığınız olduğu, ancak 'büyük resme' önem veren maddi hukuk açısından haklı olmadığınızdır. Her iki durumda da, her şeye rağmen arkadaşlarınız ile sizin yarışmaya dahil oluşunuz, hakkın kötüye kullanılması olacağı nedeniyle korunmayacağıdır.

Sadece Derya Özen'in açıklamaları bile, gerek haksız rekabet, gerekse 'silahların eşitliği' kurallarına da aykırı durumu ortaya koymaya yetiyor zaten.

Hukuk, biliyorsunuz, 'hak'kın çoğuludur, 'haklar' demektir yani. Görselleştirecek olursak da eşit kefeli terazi ile görselleştirebiliriz. Forumun genelinin hakları ile sizin (ve arkadaşlarınızın) haklarını teraziye koyacak olduğumuzu varsayarsak, sizce hak mı, yoksa hukuk mu ağır basacaktır!

Bunun bir başka nedeni de başlıkta sorduğum, zarfın mı yoksa içindekinin mi önemli olduğu noktasındaki tercihtir aynı zamanda. Siz zarfa, biz içindekine bakıyoruz, o nedenle zarfın yırtılmasını üzerinize alınmış olabilirsiniz ama bu sizin şahsınız ya da fotoğraf(lar)ınızla ilgili bir tartışma değil.

Bu kez sanırım siz duygusallığı bir kenara bırakıp, yazanlardan hiçkimsenin niye sıfır mesajlı üyelerin kalması için görüş bildirmediğini düşünürsünüz. Bu düşüncenizi bizimle paylaşmak durumunda değilsiniz, "neden?" diye biraz düşünün yeter.

Peki, madem 'mağduriyet' sizin için önemli, o zaman ben size cevap verdiğime göre, müsaadenizle ben de bir soru sormak istiyorum; Özellikle bu ayki diğer yarışmacılar olmak üzere, gelecek ayları elde fotoğraf makinası ve çekilmiş fotoğraf veritabanları olmak üzere bekleyen diğer herkes, size göre mağdur mu, değil mi, bunda sizin payınız var mı, (az da olsa var olduğunu düşünüyorsanız) nasıl tutum takınmayı düşünüyorsunuz, sırtınızı dönüp gitmeyi, kendiniz ve foruma kattığınız arkadaşlarınız için uygun ve doğru buluyor musunuz?

Yanıt beklediğimi bildirir, yine de siz ve arkadaşlarınızla bir sorunum(uz) olmadığını, olaylara odaklanıp tepki verdiğimizi, bunun da ben dahil, daha birçok kişinin fotoğraflarınızı beğendiğini, ayrı bir konu olmakla birlikte dile getirmemizden belli olduğunu belirtir, iyi günler dilerim.

gece
zarfa değil, mazrufa bakan, forum kişisi!

gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön