View Single Post
Eski 18-03-2009, 13:12   #2708
ninina84
Ağaç Dostu

ninina84's Avatar

Giriş Tarihi: 01-12-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kahraman Koray Mesajı Göster
Ninina bence alt kattakiler güney cephede öğlen güneşinden etkilenmez ama üst kattakiler zor durumda kalır. Yapay ışığı boşver. Çünki o kadar güçlü ışık kaynağı pratikte bulamazsın. Mavi ve kırmızı ışık isterler ve gün ışığı dışında bu ikisini güçlü veren başka bir kaynak zahmetli. Her menekşeye oldukça yakından özel lambalar varmış yurt dışında ama genel bir ışık kaynağı günde 12 saat 1000 lümen ışık veremez. 100 watlık halojeni 12 saat yakabilirsin ama sana tuzluya patlar ve oluşturduğu ısı da menekşelerini yakar. Sen güney cepheden koru doğu cephede alttanda iyi ışık alırlar. Endişelenme ve deneyerek bul derim. Bence en iyisini menekşelerin sana söyleyecektir. Unutma uzun sap koyu yaprak az ışık , kısa sap ve açık renk yaprak bol ışık
Teşekkür ederim. Menekşeler 12 yıl kadardır aynı yerde duruyorlar. Öyle çok yakacak kadar almıyorlar öğlen güneşini. Zaten hepsinin keyfi yerinde. Işık hem camekandan hem de balkon kapısından süzülerek geliyor üstlerine. Sehpanın alt katı balkon kapısının altı yüzünden karanlıkta kalıyor. O yüzden lamba takmayı düşünmüştüm. Bizim iguananın UV lambasını bile takmayı düşündüm Hem o ısı da vermiyor. Sonunda kendime bir ev tutup menekşelerimi oraya dolduracağım. Daha Vtr'den gelecek olanlar ve 12 adet de benim diktiğim yaprak var. Hal böyle olunca saçmalamamak elde değil.

Düzenleyen ninina84 : 18-03-2009 saat 13:14 Neden: imla
ninina84 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön