Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi banuersoycelik
Merhaba tekrar,
4 adet Kısmet ağacı fidem vardı bahçeye ektim amaşu an 20 cm boyundalar, yılda kac cm büyür bilen var mı acaba?
|
Sayın banuersoyçelik;
Kısmet ağacı çok hızlı büyüyen bir ağaç. Bizim apartmanın bahçesinde iki tane var. Her yıl diplerine düşen tohumlardan birer- ikişer tane yeni fidan oluşuyor. Bunları gelen geçen ve isteyenlere hep verdik. Son üç-dört senedir Samsun- Çarşamba'ya da götürüp dostlarıma verdim. İlk verdiklerim 3-4 metre boya ulaştılar ve karakteristik formları olan şemsiye formuna ulaştılar.Uzamayı kolaylaştırmak için, ilk iki yılda alt dallarını, kasımdan sonra budattırdım. İki yıldır da çiçekleniyorlar.
2008 nisan ayında yaklaşık 20-25 cm olarak,Çarşamba' daki kendi bahçeme de diktiğim fidancıklar, kasım sonunda 75-80 cm idiler. 2009 kasımında 2 metreye ulaşacaklarını sanıyorum. 2010 ağustosunda da ilk yasemim çiçeği görüntülü ve kokulu çiçeklerini açacaktır. Ekim de de o muhteşem görüntülü tohumlarını gösterecektir.
Ancak Kısmet ağacı ağaççık olduğu için, boyu 5-6 metreyi pek geçmiyor. Yani uzama yaklaşık 5. yıldan sonra gelişmeye dönüyor. Bizim apartmanın bahçesindeki ağaçlar 30 yaşlarında, boyları ancak o kadar.
Sağlıkla kalın.