agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Bu Bitkinin Adı nedir?
(https)

Beğeni Düzeni19Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 13-03-2009, 13:27   #11
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Galeri: 83
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi banuersoycelik Mesajı Göster
Merhaba tekrar,

4 adet Kısmet ağacı fidem vardı bahçeye ektim amaşu an 20 cm boyundalar, yılda kac cm büyür bilen var mı acaba?
Sayın banuersoyçelik;
Kısmet ağacı çok hızlı büyüyen bir ağaç. Bizim apartmanın bahçesinde iki tane var. Her yıl diplerine düşen tohumlardan birer- ikişer tane yeni fidan oluşuyor. Bunları gelen geçen ve isteyenlere hep verdik. Son üç-dört senedir Samsun- Çarşamba'ya da götürüp dostlarıma verdim. İlk verdiklerim 3-4 metre boya ulaştılar ve karakteristik formları olan şemsiye formuna ulaştılar.Uzamayı kolaylaştırmak için, ilk iki yılda alt dallarını, kasımdan sonra budattırdım. İki yıldır da çiçekleniyorlar.
2008 nisan ayında yaklaşık 20-25 cm olarak,Çarşamba' daki kendi bahçeme de diktiğim fidancıklar, kasım sonunda 75-80 cm idiler. 2009 kasımında 2 metreye ulaşacaklarını sanıyorum. 2010 ağustosunda da ilk yasemim çiçeği görüntülü ve kokulu çiçeklerini açacaktır. Ekim de de o muhteşem görüntülü tohumlarını gösterecektir.
Ancak Kısmet ağacı ağaççık olduğu için, boyu 5-6 metreyi pek geçmiyor. Yani uzama yaklaşık 5. yıldan sonra gelişmeye dönüyor. Bizim apartmanın bahçesindeki ağaçlar 30 yaşlarında, boyları ancak o kadar.
Sağlıkla kalın.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Başa Dön

Etiketler
bu ne ağacı, kennedy'deki ağaçlar, soru beyaz çiçekli ağaç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025