Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kaktüs
. Bu sene diğerleri için de aynısını yapmayı düşünüyorum. (Yani yeşil yaprakları bitince sulamayı kesip kaldırmak) Eğer bu şekilde yaparsam, gene de soğanlarını sökmem gerekir mi? (Laleleri mesela?) Ve eğer sökülmeyecekse, fungusit uygulaması gerekir mi? Gerekirse nasıl yapacağım... Sulandırıp toprağa vermek yoluyla mı?
Bu sene frezya soğanları aldım. Yazlık soğanları da deneyeceğim.. Frezyayı da topraktan çıkarmak şart mı yoksa onda da benzer şekilde sulamayı kesmek sureti ile muhafaza etme şansı var mı?
Bir sorum daha olacak. Soğanlı bitkiler insanda bir tutku gibi. Çeşitleri arttırmak istiyor insan. Bu sene bulabilirsem (umarım bulurum) safran ve kardelen soğanları da katmak istiyorum aileye. Diğer başlıklarda da sordum gerçi ama bulabileceğim yerler konusunda öneriniz olabilir mi?
Teşekkürler.
|
Sn kaktüs., Laleler saksıda ise ve sökmezseniz yavruları ile birlikte kalabalık olur yeni bitkiler yeterince beslenemez. Normali yapraklar sarardıktan sonra söküp, serin bir yerde kurutup, ayırıp boylandırıp yeniden dikmektir.
Frezya için de aynı şeyler geçerlidir. ayrıca frezya Marmara bölgesi ve daha soğuk yerlerde kışın dışarıda kalmaz. Donar.
Toprakta bırakılan soğanlar için toprağı ilaçlamak akılcı bir yöntem değildir.