Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay
Sn.Ninina ,bugün sardunyaların yapraklarına büyüteçle baktım.Pek çok yaprağın üzeri
siyah noktalarla doluydu ,yaprağın içine doğru gömülmüş,hareketsiz.Sanırım bunlar da bir tür zararlı ,üzeri yoğun olan yaprakları toplayıp imha ettim.Size de tekrar incelemenizi öneririm.
|
Teşekkür ederim Sn.Nurcanaybay. Baktım şimdi büyüteçle. Ama bir tane öyle noktamsı birşey gördüm. Tırnakliyinca çıktı o da. Arada kontrol etmem gerek tabi.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mermaid
Benim sardunyalarımda da aynı sorun var yaprakları kıvrıldı. Sevgili Nurcanaybay yazınızı okuduktan sonra bende mercek altına aldım yaprakları. Sanırım bunlar tırtıl yumurtası ve yapraklardaki suyu emiyorlar bu yüzdende yaprakları kıvrılıyor. Uyarınız için teşekkürler. Yumurtaların çıkmış olma ihtimalini düşünmek bile istemiyorum.
|
Tırtıl mı?

Lütfen şaka yaptığınızı söyleyin. Zaten çiçek mi yetiştiriyorum böcek mi belli değil. Pamuklusu püsküllüsü her tür mevcut bir tırtılım eksik.
