View Single Post
Eski 24-02-2009, 22:15   #1
aaylin
Ağaç Dostu

aaylin's Avatar

Giriş Tarihi: 20-12-2008
Pink Peacock Flower-Pembe Kelebek Çiçeği (Caesalpinia pulcherrima 'Pink')

Geçen gün Mavi Kelebek Çiçeği siparişi verirken ilk görüşte vurulduğum bu çiçeğin tohumunun da siparişini verdim. Ancak sitede araştırdım ve bu konuda bir başlık bulamadım. Çiçekle ilgili fazla Türkçe kaynak yok internette. Bu yüzden çimlendirme aşamasından itibaren bitkinin gelişimini buradan paylaşmak istedim. İnşallah yetiştirebilirsem ve seneye tohum almayı becerebilirsem buradan paylaşımda bulunurum ve bu güzellik harikasını diğer arkadaşlarıma da tanıştırabilirim.

Çiçeğin yetiştirilmesiyle ilgili bulabildiğim ilk bilgiler;

Tohum Ekim Dönemi : Mart-Mayıs ayları arası
Çiçek Açma Dönemi : Nisan-Ekim ayları arası
Bitki Boyu : 45-60 cm
Toprak Türü : Drenajlı toprak

Tohum Ekim Talimatı : Tohumlar 24 saat sıcak (kaynar olmayacak) suda bekletilip, nemlendirilmiş drenajlı toprağa ekilir ve üstleri çok fazla olmayacak şekilde toprakla örtülür. Çimlenme aşamasında mutlaka sıcak (20-25 dereceler arası) ve mutlaka ışık alan bir mekanda tutulmalıdır. Toprak nemli tutulmalı, aşırı sulamadan kaçınılmalıdır. Çimlenme 1-4 ay arası sürmektedir.

Bitkiye her ay düzenli sıvı bitki besini vermeniz gelişimini hızlandıracaktır. Kış aylarında sulama azaltılmalıdır. Solan çiçekler bitki üzerinde bırakılmayıp temizlenmelidir. Ayrıca budama işlemi bitkinin gelişimini arttıracaktır.

Bulabildiklerim bunlardan ibaret. Ben ilk aşaması olan ekme işlemini (dün akşam sıcak suya koyup, sabaha kadar tohumların şişmesini bekledikten sonra) bugün gerçekleştirdim. Bakalım başımıza neler gelecek

Eklenen Resimler

aaylin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön