View Single Post
Eski 20-08-2006, 07:09   #29
malina
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Alıntı:
Hatta malina nın tehditiylede hiç karşılaşmak istemezdim,zira sayın malina verilen mesajların satlerini ve tarihlerini inceleme zahmetinde! bulunmuş olsaydı böyle bir mesajın gereksizliğinide anlamış olurdu.
Yukarıdaki imla hatalarını düzeltmedim.

Kısa özeti tekrarlayayım:
Alıntı:
04-08-2006, 18:18 Albiza soru
04-08-2006, 20:03 Bonsaireef açıklamalar

16-08-2006, 07:37 Bonsaireef : Albiza bu başlıkta sizi görmez olduk. Nerelerdesiniz? Neler yaptınız?

18-08-2006, 16:05 Albiza soru
18-08-2006, 16:20 Bonsaireef açıklamalar

19-08-2006, 01:04 Bonsaireef : önerdiğim stillere iyi olmuş ya da kötü olmuş şeklinde bir cevap bekliyorum ama cevap vermemeyi tercih ediyorsun.
Tarihleri sizin kontrol etmediğiniz açık...

Bakın, son tahlilde kimse kimseden hesap soracak durumda değil. Soru cevap ilişkisinde, cevap yazıldıktan sonra site girmemiş birine tabii ki kimsenin diyecek lafı yok. Ama bonsaireef'in özetlediği bir davranış biçimi var:

Alıntı:
Dün sen bağlıyken ben fikirlerimi belirttim. Sonra sen ara ara girip baktın.O sırada aktif kullanıcılardan da takip ediyordum.Cevap bekliyordum ama cevap gelmedi bende yeni fikirlerimi sunmaktan vazgeçtim. Ardından çıktın. Sonra gecede girdin ve yine cevap yazmadın. Ama gece girip saat 23:19 da Bonsaimin türünü öğrenmek istiyorum başlığında mesaj yazmayı ihmal etmedin.
Bunu Albiza'ın, Ahmet'in, Mehmet'in yapması önemli değil.

Siz böyle davranırsanız, cevap verenler de ona uygun davranacaktır.

Cevaplayıcılar açısından genel psikolojik tepki şöyle oluyor; bu durumdan sıkılıyorlar, heyecanlarını yitiriyorlar ve artık kimseye cevap vermeme eğilimine giriyorlar.

Benim kara liste önerime karşı çıkarak, sonucun bu olmasını önemsemediğinizi gösteriyorsunuz. Nasıl olsa başka bir tane cevap veren bulursunuz diye mi düşünüyorsunuz? Yoksa, biz istediğimiz gibi yapalım, cevap verenler kaya gibi sağlam olsun, bize ne mi diyorsunuz?

İki yanlış ile kara listeye girilmez. Bunun için tekrarlayan yanlış davranışlar gerekir. "tabi ben olayın ayrıntılarını bilmiyordum" deyip yine de olaya karışmak gibi davranışlar da buna dahil.

Sonuçta ikiniz de bonsaireef'ten özür dilediniz, bunun için teşekkür ederim. Bu hatanızı anladığınızı gösteriyor. Tabii aslında ne kadar anlaşıldığını zaman içinde göreceğiz.

Yazarken seçtiğim kelimelere dikkat ettiğimi hatırlatayım. Hiç biri oraya boşuna konmuyor. Sanırım kelimesi, burayı okuyan herkesin yolun sonunda ne olacağını bilmesi ve üzerinde düşünmesi için yazılmıştır.

Alıntı:
Epeydir aklımdaydı, sanırım yakında kara listeye alınmış üyeler diye bir bölüm oluşturacağım Cevap vermeden oraya bir göz atılır. Cevap umurunda olmayan üyelerin yeni sorularına yazmak için enerji harcanmaz.
Bunun tehdit olarak algıladığınızı yazmanızın, sizin için talihsiz bir yorum olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. Ben bu sitenin kurucusuyum ve üyeleri tehdit etmek için site açmadım. Yazılı olsun, olmasın (her kuralın yazılı olması gerekmiyor) kurallara uymayanları uyarmak benim esas görevlerimden biri...

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön