View Single Post
Eski 16-08-2006, 12:42   #2
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Malina şöyle bir araştırdım,
Usareyi ağaçtan aldıktan sonra kaynatıyorlar, suyu %60 kadar uçup hem kıvamı hem rengi koyulaşıyor.Taze olarak kaynatılmadan da kullanılabiliyormuş.

Eskiden şeker yerine de kullanılırmış. Özellikle Amerika'da marketlerde bulunabiliyormuş. Acer saccarinum özellikle bu işe çok uygunmuş.

Gövdede yerden 1.3 m yüksekliğe 7 cm derinliğinde bir delik açılıp usare orada alınıyormuş. Hasat geç kış, erken ilkbahar zamanı yapılıyormuş. Hatta ağac en iyi usareyi bir don ertesi güneşli günde veriyormuş.Ağaç başına 40-100 lt ürün alınabiliyormuş.

İçeriğinde çok yüksek oranda çinko ve magnezyum var.İyi bir antioksidan.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön