agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Beğeni Düzeni23Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 16-08-2006, 12:42   #2
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Malina şöyle bir araştırdım,
Usareyi ağaçtan aldıktan sonra kaynatıyorlar, suyu %60 kadar uçup hem kıvamı hem rengi koyulaşıyor.Taze olarak kaynatılmadan da kullanılabiliyormuş.

Eskiden şeker yerine de kullanılırmış. Özellikle Amerika'da marketlerde bulunabiliyormuş. Acer saccarinum özellikle bu işe çok uygunmuş.

Gövdede yerden 1.3 m yüksekliğe 7 cm derinliğinde bir delik açılıp usare orada alınıyormuş. Hasat geç kış, erken ilkbahar zamanı yapılıyormuş. Hatta ağac en iyi usareyi bir don ertesi güneşli günde veriyormuş.Ağaç başına 40-100 lt ürün alınabiliyormuş.

İçeriğinde çok yüksek oranda çinko ve magnezyum var.İyi bir antioksidan.

Ozlem A beğendi.
Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025