![]() |
|
![]() |
#2 |
agaclar.net
|
Malina şöyle bir araştırdım, Usareyi ağaçtan aldıktan sonra kaynatıyorlar, suyu %60 kadar uçup hem kıvamı hem rengi koyulaşıyor.Taze olarak kaynatılmadan da kullanılabiliyormuş. Eskiden şeker yerine de kullanılırmış. Özellikle Amerika'da marketlerde bulunabiliyormuş. Acer saccarinum özellikle bu işe çok uygunmuş. Gövdede yerden 1.3 m yüksekliğe 7 cm derinliğinde bir delik açılıp usare orada alınıyormuş. Hasat geç kış, erken ilkbahar zamanı yapılıyormuş. Hatta ağac en iyi usareyi bir don ertesi güneşli günde veriyormuş.Ağaç başına 40-100 lt ürün alınabiliyormuş. ![]() İçeriğinde çok yüksek oranda çinko ve magnezyum var.İyi bir antioksidan. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|