Konu: Lisianthus
View Single Post
Eski 01-02-2009, 17:23   #136
kgursan
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 17-01-2009
Lisianthus tohumları ve ekilişi

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Sayın Kgursan, geçen sene 9. ayda ektiğim beş lisianthustan yalnızca ikisini çimlendirebildim, dör tane minicik yaprağı ile yaşama direnmeye çalışıyor.
Aslında pek ümidim kalmadı, sanki sonsuza kadar öyle kalacak gibi geliyor bana.
Yazdıklarınızdan epeyce bilgi edindim, geri kalan lisianthuslarımı hemen ekeceğim, lütfen biraz daha konu ile ilgili bilgiler verin, bizim sorularımızı cevaplarsanız çok mutlu oluruz.

Bu arada sitemize hoş geldiniz, birde şu sayfayı ziyaret edin olmazmı.
Sn.A.Yağcı, Lisianthus tohumları çok küçüktür. Bu nedenle badem şekeri gibi kaplanarak irileştirilirve tane ile satılır.Toz halindeki tohumları tuz tanasi kadardır.Tohumlar 22-24 oC da yaklaşık 1 ayda çimlenir ve 2 ayda büyür. Fide oluncaya kadar 3 ay geçer.Çimlendikten sonra sıcaklığı 15-17 oC düşürülür. Bol ışık hafif hafif gübreleme ve hastalıklara karşı zaman zaman ilaçlama gerektirir. ortam nemi % 75 civarında olmalıdır.Sulamada dikkatli olmalı, ortam kurutulmamalı aynı zamanda çok ıslak da olmamalıdır. Kısaca sabır ve ilgi ister.Fotolarımda tohumları ve ekilişini görebilirsiniz. Toz tohumların yanındaki siyah tohum çörek otudur. Karşılaştırmanız için koydum.

Eklenen Resimler

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön