View Single Post
Eski 13-01-2009, 15:27   #264
ninina84
Ağaç Dostu
 
ninina84's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-12-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 779
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gullyabani Mesajı Göster
toprak içindeki böcekler için ne yapmalıyız benim bi yelken çiçeğim var ve toprağında minik beyaz kurt gibi böcekler var çiçeğimin yaprakları alttan sararmaya başladı daha çiçek açtığını bile göremedim çok üzülüyorum evde yapabilcemiz bir ilaç varmı ?
Ben de bir sürü nergis ve lale soğanımı minik beyaz kurtlar yüzünden kaybettim. Nergis başlığında yapılabilecekleri sormuştum ama cevap alamadım. Ev yapımı ilaçlara da baktım az çok ama gözüme kurtlarla ilgili birşey çarpmadı. Sonunda hepsi çöpe gitti.
Her beyaz kurt aynı değildir mutlaka. Bendekiler minicik, parlak beyaz, çok yakından bakılınca ayakları belli olan ve toprakta çok hızlı hareket eden kurtlardı. Bütün nergis ve lale soğanlarını içine kadar yemişlerdi. Onlar varken ortalıkta uçuşan siyah minik sinekler vardı. Larvaları olabilir diye düşünmüştüm.
Bir daha olursa Sayın Başbahçıvan'ın tavsiyesine uyup bitkileri topraktan çıkarıp toprağı "folidol" diye bir ilaçla ilaçlayacağım. Bir litre suya 2cc demişti kendisi sanırım. İlaçladıktan sonra toprağı 1-2 saat havalandırmak gerekiyormuş. Ondan sonra dikebilirmişim bitkileri. Tabii bunları soğanlarım için söyledi. İlaç sizin yelken çiçeğinize zarar verir mi bilemiyorum. İlk iş bir toprağını değiştirin isterseniz. Olmadı ilaçlamayı denersiniz.

ninina84 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön