View Single Post
Eski 08-01-2009, 12:07   #1969
ninina84
Ağaç Dostu

ninina84's Avatar

Giriş Tarihi: 01-12-2008
Bu da benim dün Cevahir Koçtaş'tan aldığım yeni menekşem. Şu ana kadar yapı marketlerde gördüğüm en renkli menekşe buydu hemen aldım. Böyle çiçeklerinin kenarları kıvırcık olan birkaç renk daha vardı. Fiyatları da 3.5YTL. Yurtdışındakiler kadar olmasa da standart mor, pembe haricinde renkler en azından.

Değişik menekşe türleriyle ilgilenenlerin bir ebay'e bakmalarını tavsiye ederim. Tohum değil ama yaprak satışı yapılıyor. Fakat Express Mail'le yolladıkları için posta ücretleri çok yüksek. Satıcılardan biri 25 yaprağı (renklerini seçebiliyorsunuz sanırım) 35 dolara Türkiye'ye yolluyordu. Gerçi birkaç kişi beraber alacaksanız uygun olabilir. Ben açıkçası yaprak getirtmeye cesaret edemedim. Belki siz edersiniz. Express'le Türkiye'ye gelmeleri ne kadar sürer tam olarak bilemiyorum fakat bir haftadan fazla sürmez heralde. Ayrıca "heatpack" dedikleri birşey var. Yaprakların yolda ölmemeleri için tasarlanmış birşey olsa gerek. Gümrükte de sorun çıkacağını sanmıyorum. Ben daha önce 60 tane minik soğan aldım ve sorunsuz elime ulaştılar. Yapraklar için ayrı bir uygulama yoktur heralde. Zaten bildiğim kadarıyla değeri belirli bir meblağdan fazla olmayan gönderilerden gümrük alınmıyor.

Herşeye rağmen ben o menekşeleri istiyorum diyorsanız bir şansınızı deneyin. Fakat tabii ki sebep olmak istemem. Sonra "sen bizi bu işe bulaştırdın bak gelmedi yapraklar demeyin" nolur ben sadece bilgimi paylaştım . Hepinize iyi günler dilerim.

Eklenen Resimler

ninina84 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön