View Single Post
Eski 07-01-2009, 23:40   #30
efe-can
Ağaç Dostu
 
efe-can's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2008
Şehir: Menderes-İZMİR
Mesajlar: 113
Sn uzum,
İlk tavuk alırken çevredeki köylerden alıp başlayabilirsiniz. Uyum daha kolay olur. Eğer ilkbaharda hazir civciv alırsanız dikkat ediniz. Pazarlarda satılan civcivler genelde ıskarta dediğimizden. Genelde aşısız olurlar uzun yaşamaz hemen ölür. En kötüsü mikrop taşırlar diğer sağlıklı hayvanlarınızda hastalanır. İllaki hazır civciv alırsanız etlik/yumurtalık ilk edepta 20 gün kadar diğer tavuklardan tecrit ediniz. Sularına aspirin atınız. Eğer ileriki zamanlarda tavukların kanatları düşer tüyleri kabarıp hastalanırsa; ayrı bir yerde tecrit ediniz. Sabah akşam ağzını açıp aspirin veya yarım antibiyotik verin. Genelde düzelir. En önemlisi kümese sık sık sönmemiş kireç atınız.
Sebze ekerseniz yeme şansınız yok. Sebze bölümünü tel örgü içine almalısınız. Çünkü tavuk herşeyi yer.
*Kuluçkayı ayrı bir mekanda yatırın. Aynı ortamda olursa altına 10 yumurta koyarsınız ama diğerleri gelir yanına yumurta yapar, birde bakmışınız 30-40 yumurta olmuş. Yinede siz altına koyduğunuz yumurtaları keçeli kalemle işaretleyin.
*Kışın gurk olursa gurk yattığı alana geceleri bir ampul sarkıtın. Yoksa yumurtalar çıkmaz.
* Evden uzak olsun yazın sinek yapar.
* En güzeli ise kendi yetiştirdiğin tavukların etini yedikten sonra dışarıdan alınan tavuk etini yiyemezsin.
*Beslemek için fırınlarda satılmayan bayat ekmekleri çok ucuza alabilirsiniz. Temiz bir kaba ıslatın çok severek yerler. (KÜFLÜ OLMASIN ) Çok alırsanız parçalara bölüp kurutabilirsiniz. Kuruduktan sosnra hava alan bir çuvala koyup depolayabilirsiniz.
* Başka sorunuz var ise yanıtlayalaım. Kolay gelsin.Seelamlar.......

efe-can Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön