Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mfirat
...
ve erkan bey size bir kaç şey danışmak istiyorum;
evim kuzey batı cephe sıkıntı yaşarmıyım?
malum aralık ayındayız ,önümüz kar ve ankara iklimi sert eğer EB temin edebilirsem sağlıklı ve sorunsuz bakabilirmiyim?
...
|
Teoride kuzey batı cephesinde dormant EB'lerin kışı geçirmeleri uygun olur. Ancak yazın en geç nisandan sonra tüm güneşi alabilecekleri güney penceresi uygun olur.
15 kasım- 15 şubat arası tropik olmıyan ve dormancy'ye gerek duyan EB'lerin satışı saksı bazında mümkün değildir. Ancak rizom, soğan, turion veya rizom parçalarının satılması makul olur. Bu tür satışlar da genelde bilenler arasında revaç bulduğundan ve görüntüsünün ssatışa uygunsuzluğundan koçtaşta veya diğer yapımarketlerde bulabileceğinizi zannetmiyorum. Olası satıştaki bitkilerin de dormancy'ye sokulmadığından kışın bu aylarda, amatör birinin satın almasını da pek tefsiye etmiyorum.
Bu aylarda Nepenthes, Pingucula (mexican tropik türleri), Drosera capensis v.b. tropik türleri satılabilinir veya satın alınabilinir.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mfirat
Koçtaşa gittim bugun ordaydım malesef bulamadım.
cepa da da olmadığını söylediler kızılay sakarya tarafındada yoktur sahibinden.com da tohumlarını buldum ancak ne kadar güvenilir bilgim yok..
|
Tohum macerasına, herhangi bir EB'yi o güne değin bakamamış birinin atılması konusundaki şahsi fikirlerim de forumun ve üyelerinin malumudur.
Tohum ve turion hatta pygmae Drosera türlerinin alışverişine bizim forumun ilgili bölümünde de rastlıyabilirsiniz, ancak oradan müspet bir sesin yükselmemesi de bu konudaki fikirlerimi teyid eder maiyettedir.
Saygılarımla