View Single Post
Eski 15-12-2008, 22:36   #108
kahyanur
Ağaç Dostu

kahyanur's Avatar

Giriş Tarihi: 31-08-2008
Değerli SARICAN;
Siz makina mühendisi ben kimya mühendisi; geriye bir ziraat mühendisi ve bir elektronik mühendisi katılımına gereksinim var sanırım
Öncelikle bu konuya ciddi anlamda kafa yorduğunuz ve emek sarfettiğiniz için teşekkür etmek isterim. Kendi adıma. Kimya eğitimi mantalitemle bu projeye ne katabilirim acaba diye düşündüm. Sistemin bileşik kaplar prensibine uygun hareket edeceğini siz denemişsiniz. Bunun olabilirliğinin kesinliğini varsayarsak; besleme çözelti konsantrasyonunun (bileşiminin-yoğunluğunun) mümkün olduğu kadar sabit kalabilmesi konusundaki düşüncem, 18 lt lik su bidonundaki besin eriyiği konsantrasyonunu (içeriğindeki madde yoğunluğunu-miktarını-erimiş gr/lt kimyasal miktarını) biraz yüksek tutmanız. Saksı-pimapen lerinizdeki seviye düşmesi az olacak, ama bitki sudaki besini kullanacak, aynı besin seviyesi için besleme besinin biraz daha yoğun olması gerekir. EC ve PH besin çözeltisi ilave etmeseniz bile suyun buharlaşması ve bitkinin besinleri özümsemesi sonucunda suya bıraktığı kimyasallar yüzünden artmış olabilir. Ama EC nin yüksek olması demek besinin çok olması demek değil. Yazacaklarım şimdilik bu kadar. Ama bu sistem üzerinde ciddi olarak düşünmeye başladım.

kahyanur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön