Konu: Amaryllis
View Single Post
Eski 03-12-2008, 18:41   #135
ninina84
Ağaç Dostu

ninina84's Avatar

Giriş Tarihi: 01-12-2008
Merhabalar
adım Nirva sitenize yeni üye oldum. Sanırım amaryllislerimin acil yardıma ihtiyacı var. Burdaki resimleri görünce iyicene acıdım benimkilere. Bu sene bauhaustan aldığım 2 soğan tabak kadar çiçekler açtı biri daha açmadı bir yaprak çıkardı ve deyim yerindeyse kıvranıyor olduğu yerde. Bu üçü dışında yıllar önce aldığım 7-8 tane amaryllisim var ilk seneleri haricinde hiç açmadılar. Soğanları dinlendirmek gerektiğini geçen sene öğrendim. Daha önceleri yıllarca (5-6yıl) sulamayı hiç kesmedim. Tabi bu durumda yapraklarını hiç dökmediler bir tane kırmızı hariç hiçbiri çiçek açmadı. Öyle ki hangisi ne renk ne zaman açar hiç bilmiyorum. İlk aldığım zaman soğanlar kocamandı şimdi ise küçücük kaldılar. Bütün etrafları kurumuş soğan kabuğu kaplı. Geçen sene aldığım sulamasını azaltıp dinlendirdiğim beyaz bir amaryllisin de soğanı küçülmüş. Ancak boyu belime kadar gelen bir metreden uzun yaprakları var ve çok sağlıklı görünüyorlar. Fakat çiçekten eser yok. %4 azot ve %6şar potasyumla fosfor içeren üstünde genel kullanım için yazan bir bitki besini kullanmaya başladım. İşe yarar mı sizce? Soğanları alıp alıp ziyan ediyormuş gibi hissediyorum kendimi

ninina84 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön