View Single Post
Eski 22-11-2008, 19:30   #127
ebrub
Ağaç Dostu
 
ebrub's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: adana
Mesajlar: 130
Maalesef sarmısak eşimin midesine dokunuyor ve dolayısıyla evde sarmısak kullanmıyoruz (oh söyledim rahatladım). Tabii ben dört dönüyorum özellikle sebzeleri sarmısaksız nasıl pişireceğim diye (özellikle dolma ve sarmayı sarmısaksız bir düşünün, neyse sarmaya bir yol buldum da dolma çok yavan oluyor) .

Neyse çok uzattım, bamyayı sarmısaksız pişirmeyi kayınvalidemden ögrendim ve açıkçası klasik tarife göre ben daha çok sevdim bunu. Tüm bir soganı zeytinyağında az çevirip, domates salçası ekliyorum, salçayı da biraz kavuruyorum. Sonra bamyaları ve küp doğradıgım domatesleri ekleyip birlikte kavurmaya devam ediyorum. 5 dk kadar kavurduktan sonra, sıcak suyunu ve bolca (daha önceden haşlanmış) nohutu ekliyorum. Ne diyeyim sarmısaksız denemek isterseniz güzel oluyor.

Bu yaz kışa hazırlık olsun diye 10 kg bamya hazırlayıp dondurucuya koydum,bu hafta ilk kez pişirdim. Ama eşim ''bu kuru bamya gibi olmuş'' deyip pek begenmedi. Yazık emeklerime

ebrub Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön