Konu: Kanser
View Single Post
Eski 17-11-2008, 09:51   #190
Baldaş
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-06-2007
Şehir: Rize
Mesajlar: 482
Bitkisel kimyasallardan POLİFENOLLER

Alt grubu olan FLAVONOİDLER : flavonlar, flavanollar, flavanonlar, katecin, anthocyanin, isoflavolar

Cathecin: Yeşil çay
Anthocyanin: Yaban Mersini, kiraz, mürver meyvesi
İsoflavon: Soya
Flavonol: Elma
da yüksek oranda bulunur.


Alt grubu olan KAROTENOİDLER : Beta karoten, Lutein, Likopen, Zeaxzanthin

Beta Karoten: Havuç ve diğer turuncu sebzeler
Lutein: Brokoli. lahana vb. koyu yeşil sebzeler
Likopen: Kırmızı biber, domates
Zeaxzanthin: Mısır ıspanak gibi sarı yeşil sebzelerde
yüksek oranda bulunur.

Yiyecek olarak tüketilen bitkilerin sadece vitamin ve mineraller değil, bitkiye rengini tadını ve şeklini veren 25.000 den fazla mikro kimyasallar da taşıdığı biliniyor.Bu kimyasallarla ilgili yapılan araştırmaların büyük bölümü, kalp ve damar hastalıkları ile kanseri önlemekte yardımcı olabildiklerini gösteriyor.

( Doktor Alan C. Logan-Beyin Diyeti ) Alıntıdır.

Baldaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön