![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Bitkisel kimyasallardan POLİFENOLLER Alt grubu olan FLAVONOİDLER : flavonlar, flavanollar, flavanonlar, katecin, anthocyanin, isoflavolar Cathecin: Yeşil çay Anthocyanin: Yaban Mersini, kiraz, mürver meyvesi İsoflavon: Soya Flavonol: Elma da yüksek oranda bulunur. Alt grubu olan KAROTENOİDLER : Beta karoten, Lutein, Likopen, Zeaxzanthin Beta Karoten: Havuç ve diğer turuncu sebzeler Lutein: Brokoli. lahana vb. koyu yeşil sebzeler Likopen: Kırmızı biber, domates Zeaxzanthin: Mısır ıspanak gibi sarı yeşil sebzelerde yüksek oranda bulunur. Yiyecek olarak tüketilen bitkilerin sadece vitamin ve mineraller değil, bitkiye rengini tadını ve şeklini veren 25.000 den fazla mikro kimyasallar da taşıdığı biliniyor.Bu kimyasallarla ilgili yapılan araştırmaların büyük bölümü, kalp ve damar hastalıkları ile kanseri önlemekte yardımcı olabildiklerini gösteriyor. ( Doktor Alan C. Logan-Beyin Diyeti ) Alıntıdır. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|