View Single Post
Eski 07-10-2008, 23:29   #30
uzman16
Ağaç Dostu
 
uzman16's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-10-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 1,578
Eskiden anneannelerimiz bu tatlıyı bahçede saatlerce ODUN ATEŞİNDE kaynatırlarmış. Eski peynir tenekelerini kullanırlarmış. Tabii en az 10-15 kiloluk kabaklarla yapıp aylarca muhafaza ederlermiş. Yapılışı reçel gibi olduğundan çok uzun süre bozulmadan kalabilen bir tatlı.

Yapa yapa ustalaştığım için ölçüleri de gözkararı yapıyorum. Yaşlı bir komşumuzdan nasıl yapıldığını dinleyip ertesi gün denemiştim.

Bence tek dejavantajı pişirme süresinin uzunluğu. İlk yaptığımda (acemilikte ) 8 saat kaynatıp tüp bitince piknik tüpüyle devam etmiştim.

uzman16 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön