Ancak sürekli başında durmanız ve su seviyesini kontrol etmeniz gerekir. Çünkü kaynama süresi çok uzun olduğundan sürekli su ilavesi yapmak gerekiyor. Tenceredeki şerbet azaldıkça azar azar su ilave ediyorum. Ama neredeyse başlangıçta koyduğum kadar suyu sonradan ekliyorum diyebilirim. Çok çok büyük kazan gibi tencerede yapanların ilave suya ihtiyacı olmayabilir. O zaman başlangıçtaki şerbetin ayarını ona göre yapmak gerekir. Benim çok büyük tencerem olmadığından bu şekilde yapıyorum.
Bu arada biraz limon damlatıyorum, 1 tatlı kaşığı da tereyağ ekliyorum. (Güzel bir koku veriyor.) Tatlı olmaya başlayınca kabakların renginde koyulaşma ve içe doğru hafif çukurlaşma başlıyor.
Düzenleyen uzman16 : 08-10-2008 saat 08:17
Neden: ilave bilgi
|