Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemal.S
Merhabalar !
Kapadokyanın bu güzel köşesinde ağaçlar net üyeleri olarak sizlerin yaptığı çalışma gerçekten harika. Başta Tamtutulma olmak üzere hepinizin önünde saygıyla eğiliyor ve sizleri doyasıya bir abi olarak öpüyorum. Akşam nasıl destek verebilirim diye düşündüm. Benim bu kadar uzaktan yapacaklarım sınırlı. Yalovada küçücük bir seram var bir köşesinde size bölgeye uygun küçük küçük bitkiler üretip sarıp sarmalayıp göndermeyi planlıyorum. Karınca kaderince.
Saygıyla.
|
Sayın Cemal.S,
Duygularınızı anlıyorum ve ben de sızın gıbı bu çalışkan arkadaşları kutluyor ve saygıyla selamlıyorum. Ancak Yalovadan^Ürgüp'e fidan gönderme isteğinizi savunmuyorum. Bu tip ağaçlandırmalarda fidan türü ve orijini seçimi çok önemlidir. Gördüğüm kadarıyla bu arkadaşlar tamamen amatör ruhla işin içindeler ve yapmış oldukları ağaçlandırma çalışması zaten risk altında. Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla toprak yapısı fena değil fakat mutlak derinliği az. Bu gibi bölgelerde daha çok ibreli fidan seçimi ve mümkünse çıplak köklü fidan kullanımı uygundur. Zaten arkadaşlarımızı ağaçlandırmadan önce bir arazi hazırlığı işlemi uygulamamışlar. Maddi imkansızlıklardan olduğundan eminim. Bu gibi zor şartların bir araya gelmesinden ötürü çok dikkatli davranılması gerekir.
Bu konuda yalovada yetişen fidanların ürgüpte adaptasyon sağlayacagından şüpheliyim. Yaptığınız masraf ve uğraşlar boşa gitmemesi açısından bilgilendirmek isterim. Saygılarımla