View Single Post
Eski 19-08-2008, 10:27   #128
praecox
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cansunarya Mesajı Göster
İyi günler bir süredir işlerim nedeniyle şehir dışındaydım, henüz döndüm. Kültürleri bende çok merak ediyorum ama işyerimde oldukları için yarın bakabilicem. tembel oldukları kesin, umarım ölmemişlerdir.
Praecox hocam, belki bu aşamda bu bahsettiğiniz besi yerlerinden alıp onlara geçmek uygun değilmi, yoksa sigma neden ekstra bunları üretsin. Bu aşamadan sonra siz neyapmamı önerirsiniz, bu mediumlardan sipariş versemmi acaba..
Sayın Cansunarya,

bende bu besi yerlerini kullanıyorsunuz zannediyordum. Malum artık evde tuz peton aktifkömürü v.s. tek tek tartmak sureti ile hazırlamak sorun olacağından bu sigmanın hazır kitlerini kullanıyorum. Bunlar orkideler için optimize edilmiş besi yerleri. phenolik kusmalar için aşağıda yazdığım aktif kömürün sorunu var.
Yani aktif kömürlüde hormon yok hormon olunca da kömür yok. Aktif kömür organik maddeleri çok kolay, önce adsorbe sonra da absorbe eden devasa bir yüzeye sahip...
Phanolik maddeleri emmebilecekleri gibi baştan konan hormonları da emeceklerdir. en mantıklısı önce aktifkömürlü bir besi yerinde phenolik exudationu büyük ölçüde engeleyip o fazı geçtikten sonra köklenmeyi inkube etmek için hormonlu besi yerine şaşırtmak olmalıdır.

Saygılar

Düzenleyen praecox : 23-08-2008 saat 14:49
praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön