View Single Post
Eski 16-08-2008, 18:59   #10
teno07
Ağaçsever
 
teno07's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2008
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 65
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hexus Mesajı Göster
Gördüğüm kadarıyla Antalyadansınız. Pamuk bitkisinde en başarılı çimlenme dönemi Antalya ili için Mart - Haziran ayları arası dönemdir. İki çeşit pamuk tohumu kullanabilirsiniz birincisi tohumun dış yüzeyi Lifli olan ikinciside ticari firmalar tarafından üretilmiş Havsız tohumdur buna halk arasında 'çıplak tohum' da denilmektedir. Bu tohumun en büyük avantajı ise pembekurt zararlısına dayanıklı oluşudur.
Bu havlardan kurtulabilirsiniz. Bunun yöntemi ise çok basitdir :

Ekeceğiniz pamuk tohumlarını ticari bir asit ile 3-5 dk karıştırarak muamele eder ve daha sonra su ile yıkarsanız pamuk tohumlarınızın artık havsız olduğunu göreceksiniz. Bu işlem pamuk tohumlarınızın dış yüzeyindeki parazitleri öldürür. Fakat bu işlem pratik olduğu kadar da bir o kadar tehlikelidir çünkü kullanılan asit çok tehlikelidir. Bu işlemi kesinlikle Koruma gözlüğü ve Eldivensiz bir şekilde yapmamalısınız.

Çimlenme oranını yükseltmek için : Ekimini yapacağınız pamuk tohumlarını 8-10 saat kadar suda beklettikten sonra ekmeniz yüksek oranda çimlenme sağlayacaktır.

Kolay Gelsin
hexus çok çok teşekkür ederim bu değerli bilgiler için, fakat sanırım konu yanlış anlaşıldı. ben çimlendirme için diğer tohumları pamuk içinde hani ilkokulda fasulyelere yaptığımız gibi yapabilir miyiz niyetiyle sormuştum.
her ne kadar konu farklı da olsa ilginiz için çok teşekkür ederim.

teno07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön