Sayın çilek_2, verdiğiniz bilgilere teşekkür ederim. Hem beyaz, hem de pembe dutu (başlangıçta pembe olup, olgunlaşınca şarap rengine dönen) yarı gölgede kuruttum.Pembe dut ne kadar tatlıysa, beyaz dut tam tersi tatsızdı. Galiba cinslerinden kaynaklanıyor. Seneye (bulabilirsem şimdilerde) beyaz duta aşı yaptırmaya karar verdim. Yarın ağaçta son kalan beyaz dutları silkeleyip tekrar kurutacağım (Tatsızdı ama önceki kuruttuğumu bitirdik.
)
İlk yaptıklarım denemelik olduğundan azar azar yapıyorum, güzel oluncada niye az yaptım diye kendime kızıyorum.
Bu sene fasulyeden umudu kestim. Çok sıcaklara geldiği için dökmüyor. İkinci ekimide yapıp yapmamak arasında kararsız kaldım. (Geçen sene aldığım börülce tohumlarını koyduğum yeri bulamadığımdan bu sene ekemedim, o da seneye denenecekler arasına girdi.)
Patlıcana gelince kurusunun tadını merak ettiğim için bu sene dolmalık kurutacaktım; karnıyarıklık şeklindede denerim.
Tekrar teşekkürler.