View Single Post
Eski 16-05-2008, 07:02   #13
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2007
Hatipali Bey, dediğim gibi köken olarak yukarda bahsettiğim iki boydan birine mensubum, ancak Konya-Derebucak'ta yaşayan çok değerli bir arkadaşımın babasının -kendisi edebiyat öğretmeni ve Derebucak ahalisi de yörüktür- bu konuda geniş çaplı araştırmaları olmuştur ancak araştırmaları henüz Derebucak sınırları dışına çıkmadı, kendisiyle ve arkadaşımla yaptığım uzun sohbetler neticesinde çıkardığımız sonuç Derebucak alt kültürü bizim köyde yaşayan alt kültürle neredeyse birebir aynı, hatta; "Birkaç kuşak geriye gitsek kesinlikle akraba çıkarız" diyebilecek kadar iddialı, bu tür akrabalıkları gün yüzüne özellikle vuran şey kullanılan kelimeler. Başka hiçbir yerde bulunmaz dediğim kelimeler aynıyla orda da mevcut. Hocamızın kendi şeceresi üzerine yaptığı araştırmalarda da yine kökenlerinin Kayılara dayandığını söylemişti, ne kadar isabetli bir araştırmadır bilmiyorum ama bu bilgilerden çıkardığım zayıf bir sonuç Kayılığım daha bir ağır basıyor Sizin de dediğiniz gibi belki de akrabayızdır

Mahmut Bey, verdiğiniz adres için teşekkür ederim. Dün biraz inceledim ancak radyoyu henüz dinleyemedim.

Düzenleyen Sûz-i Dilârâ : 16-05-2008 saat 08:56
Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön