View Single Post
Eski 14-05-2008, 19:14   #1
hatipali74
Ağaç Dostu
 
hatipali74's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-09-2007
Şehir: Muğla-Beşkaza
Mesajlar: 236
Bin yıllık yörük yurdu (Kurucan yaylası-Fethiye)

Kurucan yaylası, Babadağ'ın Karaağaç ve Minare(Pınara) köyüne bakan eteklerinde olan etrafı dağlarla çevrili yaklaşık 700 dekarlık bir düzlüktür.Yaylaya 4 farklı yerden; Minare(Pınara) köyünden, İzzettin köyünden ,Karaağaç Köyünden,Kirme'den(yeni açıldı.) ulaşım vardır.Yeni açılan Kirme yolundanFethiye'ye 30 kilometredir.Yıllar önce Fethiye, iskele ,Meğri diye anılırken; sivrisinekten Fethiye'de yaşanmazken; Kirmeliler, Minareliler,İzzettinliler toprağının verimli olması nedeniyle buraya Fethiye'den daha çok rağbet etmişlerdir.Yazları yaylaya göçerler ,kulume, han dedikleri yerlerde yaşarlar, hayvanlarını otlatır, tütüncülük yaparlardı.Ama akar suyunun az olması(yağmur sularıyla doldurulan sarnıçlar kullanılırdı.) Fethiye'ye uzaklığı nedeniyle 1980 lerden sonra yaylaya giden ,yerleşen çok azalmıştır.
Şimdilerde Ölüdeniz'den Pınara veya Sydma antik ören yerlerine; alternatif ulaşmak isteyen turistler, Likya antik yolunu kullanarak Kozağacı-Kirme- Kurucan-(Minare)( Karaağaç- Alınca-Gee- Sydma) rotasını kullanıyorlar.
Bu ata yurduna en son dedemin sağlığında 9 yaşında 1983'te gitmiştim.Geçen aylarda tapu kadastro geçeceği için ailemin arazi paylaşım işleri için gittim ve çektiğim birkaç fotoğrafı sizinle paylaşmak istedim.Umarım beğenirsiniz.Saygılarımla.
Name:  kurucan yaylası2.jpg
Views: 1892
Size:  30.7 KB

Name:  ova.jpg
Views: 2012
Size:  51.4 KB

Name:  ahlatlıbucak.jpg
Views: 1824
Size:  57.9 KB

Name:  han ve uluçam.jpg
Views: 2049
Size:  85.9 KB

Name:  babam ve sarnıç.jpg
Views: 1818
Size:  58.8 KB

hatipali74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön