Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu
Sn.smart995 evet haklısınız.
Süt ve süt ürünlerinin de ph derecesi düşük, bu durumda bir yandan kalsiyum alırken bir yandan kemik erimesi oluyor.
Etrafınızda "ben yıllardır süt içtim,yoğurt-peynir yedim ama yine de kemik erimesine yakalandım" diyenler vardır.
İşte bu durum sizin bahsettiğiniz durum.
Yani insan vucudu alkali ama asidik yiyecek ve içecekler bu dengeyi bozuyor.
|
Ağız mukozasından taki mide girişine kadar olan yüzeylerin dayanabileceği herhangi ph ta içecekler içerken ilk tükürük ph i tamponlayıp 7 ye yaklaştırır.sonra yedikleriniz midede hcl asitin içinde erir.burada proteinlerin sindirimiyle devam eder.Yediklerinizin kimyasal aktivitesi mideye inenceye kadar daha fazla zarar verir.siz isterseniz yoğurt isterseniz kola için ,hepsi yapıtaşına ayrılır.kemiğin yapısına girinceye kadar birsürü bariyerden geçmek zorunda.özellikle içtiginiz kolayla kanın ph ini degiştiremessiniz.zaten öyle çabuk değisse ölürsünüz.solunum yoluyla bu daha hızlı degişir..