Alıntı:
	
	
		
			
				
					Orijinal Mesaj Sahibi  denizakvaryumu
					 
				 
				Buğday çiminin suyunun çıkarılmasında manuel sıkma aletlerinin tercih edilme sebebini de açıklayan olursa sevinirim. 
			
		 | 
	
	
 Sayın deniz akvaryumu çim suyunu çıkarırken organik toprakla organik tohumla üretim yaptığımız için  elektronik kullanmamak daha güzel oluyor  bu sayede hem elektriğe ihtiyaç duymuyoruz  hemde bu sayede kendi çim suyunuzu kendiniz sıkıp birde eğlence çıkıyor işin içine ve bu sayede   bence tadı daha bir iyi oluyor  bir de bazen elektronik sıkıcılar ısınabiliyor bu da çimdeki bazı enzimlerin değerinin düşmesine neden olabiliyor.Belirli ısılar gelince kayıplar başlıyor bu tüm sebzeler için böyle malesef,  mesela enzimleri önemseyen bir mekan   saf restoranda yemek yedinizmi bilmiyorum ama orada pişirilen yemeklerde ısı 45 dereceyi geçmiyor aklımda kaldığıyla.