View Single Post
Eski 15-04-2008, 16:09   #360
M.Sema
Ağaç Dostu
 
M.Sema's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,227
Ellerinize sağlık, insanın becerikli dostlarının olması ne güzel. Ben kişniş tohumunu Hint yemeklerinde ve bazı et yemeklerinde kullanıyorum. 1 fincana 1 tatlı kaşığı tohum atıp üzerine kaynamış su koyup 3-5 dk.bekledikten sonra içiyorum. Hafızaya, mide rahatsızlıklarına ve gaz sancılarını gidermeye iyi geliyor. Ayrıca elimde bir kişnişli kurabiye tarifi var ama pek iyi olmuyor. Bir arkadaşım da kuru fasulyenin üzerine bir kaşık çekilmiş kişniş döktüğünü ve öyle yediğini söylemişti ama denemedim. Son olarak da benim çocukluğumda kişniş şekeri diye bir şeker vardı ve ben çok severdim. Hala aktarlara ya da şekercilere gittiğimde sorarım var mı diye ama bulamadım.

M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön