Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halit Togay
Lobyo Phala yazılmış mıydı?
Borçka'dan. Ceviz, karalahana ve kurufasülye ile yapılıyor.
|
Lobyo Phala tarifi de benden olsun...
Simdi bahcelerde yazdan kalan son karalahanalar mevcut. Hem de kisin sogunu yemis. Evde biraz da barbunya varsa hemen ise koyulmali... Tabi tadini bilenler icin.
Lobyo Phala
MALZEMELER:
Iki demet kara lahana
Bir su bardagi barbunya
1,5 Yemek kasigi tereyag
HARCI ICIN:
1 su bardagi ceviz ici
1 dis sarmisak
yarim demet kindzi (taze kisnis otu)
3 adet sivri biber
2 **** 3 dal maydanoz
2 **** 3 dal sasprami (taze **** kuru feslegen)
YAPILISI:
Kara lahanalar kücük kücük dogranir.Bir tencerede kaynayan kara lahanalar bir süre haslanir. Rengi degisen ve yumusamaya basliyan kara lahanalarin ilk suyu süzülerek dökülür.
Üzerine yeniden su eklenen kara lahanalar, iyice yumusayincaya kadar tekrar kaynatilir.
Ayri tencerede,geceden islatilmis barbunyalar haslanincaya kadar kaynatilir.Yumusayan barbunyalar lahanaya eklenir ve haslanana kadar pisirilir.Lobyo phala piserken misir unu eklenir.Kara lahananin harci havanda hazirlanir.
Ceviz,tuz,sarmisak,sasprami,kindzi,biber ve maydanoz havanda iyice dövülür.Lobyo phala pistikten sonra ocaktan inmeye yakin bu harc eklenir ve fazla kaynatilmadan ocaktan alinir.Üzerine tereyagi eklenen lobyo phala sicak olarak servis yapilir.
Cadi (misir ekmegi) ile yenmesi tavsiye edilir...
Afiyet olsun...