![]() |
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2012
|
Hanım terliği
![]() Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum çeşit adı: Hanım terliği Tohum kaç yıldır sizdedir: 5-6 yıl. Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Trabzon, rakım 350 Size nereden geldi: eski yıllardaki tohum değişim etkinliğinden İlk paylaşan : Hatırlamıyorum Tohumun kökeni : Dağıtılacak Tohumun Saflığı: etrafta benzer bitki yok. Kullanılan gübreler : Sığır gübresi. Kullanılan ilaçlar: Kullanılmadı. Hasat yıl ve ayı: 2024 - Eylülden itibaren Bitki tipi ve gelişim durumu: Güçlü bir bitki.Bol miktarda döktü. biraz serin bir ortamı seviyor. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: 5-6 cm uzunlukta, koni şeklinde , içi boş meyveleri var. Yetiştirme özellikleri: Sarılıcı bir bitki. Hava serinleyince ve sulanınca verim artıyor. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli onlar geçtikten sonra asıl yerine dikiyorum.Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler: Gerek yok. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri:Humuslu toprakta güzel oluyor. Suyu seviyor. İklim gereksinimleri:Aşırı sıcaklardan hoşlanmıyor. Serin ve yağmurlu ortamlaı seviyor. Kırağı düştüğü zaman bitki ölüyor. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: İyice sararan meyvelerden aldım. |
|
|
|
|
|