![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-07-2022
|
AlimHakan.
Bu seneki paylaşacağım tohumlar; Frenk sarmısağı Balıkesir susuz kavunu armut balkabağı gündüz sefası melisa otu hodan Dikkat! çok önemli: Bu mesajın (ilk mesajın) altındaki "Taleplerime Ekle" linkine TIKLAMAYIN... Lütfen Etkinlik Prensiplerini okuduğunuzdan emin olunuz.Dikkat! Tohum talep edenler, tohum talep etmeden önce kargo adreslerini "LojistikMerkezi"ne özel mesaj ile gönderdiğinizden emin olunuz. Tohumları gönderme zamanı geldiğinde adresiniz yok ise ya da eksik ise talepleriniz geçersiz sayılır. Yeni sistemin özelliklerinden birisi de tohum talep etme işleminin artık sadece "Taleplerime Ekle" butonuna basılarak yapılacak olmasıdır. ilk mesajda dağıtılacak tüm tohumlar yer almaktadır. Tek tek tohumların tanıtıldığı mesajların altında yer alan "Taleplerime Ekle" butonuna tıklayarak istekte bulunmalısınız... Tohum adını yazarak yapılan talepler geçersizdir. Önemli: Etkinliğe tohum paylaşmadan talep eden olarak katılabilmek için üyenin kendini tanıttığı mesajla beraber en az 10 adet, makul mantıklı mesajı bulunmalıdır. "Ben İstanbuldan Ahmet yaş 35" tarzı mesajlar tanıtım için yeterli sayılmayacaktır. Düzenleyen AlimHakan : 24-11-2024 saat 20:31 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Green 70 Asya Yeşilliği
Bitki türü:Sebze Bitki ömrü: tek yıllık Tohum Türü: Yeşillik,Choi sum Tohum çeşit adı: Green 70 Asya Yeşilliği Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz):3 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer:Antalya Tohumun kökeni (size nereden geldi):Ticari tohum Dağıtılacak Tohumun Saflığı:Yakınında benzer bitki yok. Tohumu ilk paylaşan: Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan):Solucan gübresi Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Hasat yıl ve ayı:2023 HAZİRAN Bitki tipi ve gelişim durumu:Hızlı büyüyen marul yapraklı bir tür. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri:Canlı parlak yeşilliği çok tatlı,yumuşak ve lezzetli bir tür.Çok hızlı büyüyüp hemen üstten hasat edilip devam lı ürün alınabilen bir çeşit. Yetiştirme özellikleri:Genellikle tomurcuk halinden önce hasat edilir. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli:Sonbaharda viyollere ekilmeye başlanabilir. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri İklim gereksinimleri:Kış yeşilliği Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Napa chardonnay çeri
Bitki türü:meyve Bitki ömrü: tek yıllık Tohum Türü: domates Tohum çeşit adı: Napa chardonnay çeri Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz):3 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Antalya Tohumun kökeni (size nereden geldi):Ticari tohum Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Mesafeli dikildi. Tohumu ilk paylaşan: Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan):Solucan ve yanmış hayvan gübresi Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan):Gülleci bulamacı ve kaolin kili Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:Yok Hasat yıl ve ayı:2023 Ekim Bitki tipi ve gelişim durumu:Bitki kök yapısı güçlü,hastalıklarda dahi yaprak ve yan dal gelişimini devam ettirmekte.Kontrol edilmezse karışık bir görüntüyle karşılaşabilirsiniz. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri:Kiraz büyüklüğünde sırtı kahverengi hareli,irileştikçe kaybolan sarı renkte,ince kabuklu,tatlı bit ekşiliği var. Yetiştirme özellikleri:Geçen seneki yorumum aynı şekilde devam ediyor.Saksıda yetiştirmeme rağmen elimdeki diğer çerilerden daha çok verim aldım.Antalya da hava sıcaklıkların azalmasıyla birlikte verim vermeye başladı.5 li salkım şeklinde ürün vermekle birlikte çiçeklerin hepsi meyveye dönüşmekte.Seneye kesinlikle ekilecek listemde olacak.Toprakta güçlü bir sırıkla desteklenirse çok güzel verim alınabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Murasakı purple biber
Bitki türü: Sebze • Bitki ömrü: Tek yıllık • Tohum Türü: Biber • Tohum çeşit adı: MURASAKI PURPLE • Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 2 • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Antalya • Tohumun kökeni (size nereden geldi): Ticari tohum • Dağıtılacak Tohumun Saflığı: İzolasyona dikkat edildi • Tohumu ilk paylaşan: • Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): kompost,solucan gübresi • Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Kullanılmadı • Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: • Hasat yıl ve ayı: 2023 sonbahar • Bitki tipi ve gelişim durumu: Nazlı bir cins değil. Bol biber veriyor ve çok fazla boylanmıyor.Salkım salkım verimli bir çeşit.Şuan hala üstünde biber vermeye devam etmekte. • Meyvelerin ayırdedici özellikleri: Konik siyah baklalar son derece dekoratiftir ve aldatıcı bir şekilde ateşli bir acı biber gibi görünür ama tatlı bir çeşittir.Koyu mor meyve ve çiçekleriyle görse şölen vermekte. Yetiştirme özellikleri: 1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mart ayında viyole ekim yapıyorum.Mayısta kalıcı yerlerine alıyorum. 2. Tohumu ekim öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): yok 3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Bol su ve ışık seviyor 4. İklim gereksinimleri: 5 .Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Sonbaharda tohumluk ayrılan biberler kızardıktan evde beklemeye alıyorum. Derisi biraz buruşup pörsüyünce tohumları çıkartıp bir tepside tekrar kuruttuktan sonra paketliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Hodan
Bitki türü: Hodan Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Aromatik bitki Tohum çeşit adı: Tohum kaç yıldır sizdedir : 3 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Antalya Tohumun kökeni (size nereden geldi): Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Yakınında benzer bitki yok. Tohumu ilk paylaşan: Kullanılan gübreler:yok Kullanılan ilaçlar: yok Hasat yıl ve ayı:2024 Bitki tipi ve gelişim durumu:Özellikle bahar aylarının başlangıcında pembe renkli çiçekler açar.Çiçeklerin üzerinde bolca arı görebilirsiniz. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Yetiştirme özellikleri:Her toprakta yetişir. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri :Gübre ihtiyacı yok. İklim gereksinimleri:Akdeniz ikliminde sorunsuz. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır:Çiçekler kuruduktan sonra alınır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Nkruma Tenten Bamya
Bitki türü: sebze Bitki ömrü:Tek yıllık Tohum Türü: (domates, biber, vs) Tohum çeşit adı: Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz):1 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer:Antalya Tohumun kökeni (size nereden geldi):Ticari tohum Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Yakınında benzer bitki çiçeklenmedi. Tohumu ilk paylaşan: Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan):Solucan gübresi,kompost Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan):yok Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Hasat yıl ve ayı:2024 Bitki tipi ve gelişim durumu:Güneşli alanlar tercih edilmeli. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri:Sultani bamyaya göre tombul etli ve yer yer mora çalan kararsız bir yapıda. Yetiştirme özellikleri: Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli:ilkbaharda ekilebilir. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleriiğer bitkilerle aynı İklim gereksinimleri Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır:Çiçekleri kuruduktan sonra. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Balıkesir susuz sarı kavun
Bitki türü:meyve Bitki ömrü: tek yıllık Tohum Türü: kavun Tohum çeşit adı: Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz):2 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Antalya Tohumun kökeni (size nereden geldi): Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Mesafeli dikildi. Tohumu ilk paylaşan: Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan):Solucan ve yanmış hayvan gübresi Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:Yok Hasat yıl ve ayı:2024 Bitki tipi ve gelişim durumu:Meyvelerinin ayırd edici özellikleri:Kalın kabuklu lezzetli raf ömrü uzun bir çeşit. Yetiştirme özellikleri:Can suyu verdikten sonra bitki kök gelişimini tamamladığında su vermeye gerek kalmıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
İçi turuncu köy kavunu
Bitki türü:meyve Bitki ömrü: tek yıllık Tohum Türü: kavun Tohum çeşit adı: Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz):Uzun yıllar Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Denizli Tohumun kökeni (size nereden geldi) ![]() Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Mesafeli dikildi. Tohumu ilk paylaşan: Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan):yanmış hayvan gübresi Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:Yok Hasat yıl ve ayı:2024 Bitki tipi ve gelişim durumu:Meyvelerinin ayırd edici özellikleri:İnce kabuklu sulu ve lezzetli bir çeşit. Yetiştirme özellikleri:Can suyu verdikten sonra bitki kök gelişimini tamamladığında su vermeye gerek kalmıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Uzun sarı köy kavunu
Bitki türü:meyve Bitki ömrü: tek yıllık Tohum Türü: kavun Tohum çeşit adı: Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz):Uzun yıllar Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Denizli Tohumun kökeni (size nereden geldi) ![]() Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Mesafeli dikildi. Tohumu ilk paylaşan: Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış hayvan gübresi Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:Yok Hasat yıl ve ayı:2024 Bitki tipi ve gelişim durumu: Meyvelerinin ayırd edici özellikleri:El kadar yaklaşık 600gr orta kabuk kalınlığına sahip içi yeşil, şeker oranı yüksek tatlı ve lezzetli bir çeşit. Yetiştirme özellikleri:Can suyu verdikten sonra bitki kök gelişimini tamamladığında su vermeye gerek kalmıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|