![]() |
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2012
|
Kapya biber
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum çeşit adı: Kapya biber Tohum kaç yıldır sizdedir: İki Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Trabzon, rakım 350 Size nereden geldi: 2023 tohum değişim etkinliğinden İlk paylaşan : ben sayın bahcedenn'den aldım Tohumun kökeni : 2023 paylaşım etkinliğinde bahcedenn'den aldığım tohumlar. Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Dikkat edilmedi. Kullanılan gübreler : Sığır gübresi, solucan gübresi ve kimyasal gübreler. Kullanılan ilaçlar: Kullanılmadı. Hasat yıl ve ayı: 2024 - Eylülden itibaren Bitki tipi ve gelişim durumu: Güçlü bir bitki.Bol miktarda döktü. Ekim ayının sonuna kadar kızaranları aldım. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: 20 cm uzunlukta, koni şeklinde , etli meyveleri var. Yetiştirme özellikleri: Tohumlar çimlendirildikten sonra asıl yerlerine dikilir. Dibini iyice doldurmak gerekiyor. Çünkü meyvelerin ağırlığına dayanamayıp devriliyor. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli:Ben mart gibi viyollere ekip 4-5 yaprak olduktan sonra, mayıs sonu gibi asıl yerlerine dikiyorum Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler: Gerek yok. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri:Humuslu toprakta güzel oluyor. Suyu seviyor. İklim gereksinimleri: Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: İyice kızaran meyvelerden aldım. |
|
|
|
|
|