agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2023-2024 Tohum Paylaşım
(https)

Beğeni Düzeni583Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 31-10-2023, 06:46   #31
Ağaç Dostu

Musa Gündoğan's Avatar

Giriş Tarihi: 21-11-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi devrann Mesajı Göster
Merhaba
Azerbaycan kamber biberi paylaşabilen olur mu ? Geçen yıl şimdi anımsayamıyorum ismini ama bir arkadaş göndermişti paylaşımdan normal kamber biberi çıktı.Farkı meyvelerin sanırım yukarıya doğru olması,bana gelenler normal dolmalık biber gibi aşağıya bakanlardan oldu.Ama yinede teşekkürler güzel bir çeşitti 10-15 cm filan vardı rahat meyveler.
ben paylaşacağım kamber biberi fakat azerbaycan değil normal kamber biberi azerbaycanın farklılığı neyden kaynaklıdır

Musa Gündoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2023, 07:36   #32
Ağaç Dostu

devrann's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan Mesajı Göster
ben paylaşacağım kamber biberi fakat azerbaycan değil normal kamber biberi azerbaycanın farklılığı neyden kaynaklıdır
Normal olanlara göre yukarıya doğru bakıyor ve çok tırtıklı değil daha yuvarlak sanırım meyveleri.Sn sernur paylaşmıştı geçen yıllarda ama çimlendirememiştim öyle hatırlıyorum.Geçen yıl forumdan bir arkadaş göndermişti kamber biberi çıktı ama el kadar abartısız 12-15 cm çapında meyveleri oldu tek sorunu bitki çok küçük ve büyümüyor, meyveler dallar arasına sıkışıyordu.

sernur beğendi.
devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2023, 09:09   #33
Ağaç Dostu

bnymnblr's Avatar

Giriş Tarihi: 11-04-2009
Alıntı:
Normal olanlara göre yukarıya doğru bakıyor ve çok tırtıklı değil daha yuvarlak sanırım meyveleri.Sn sernur paylaşmıştı geçen yıllarda ama çimlendirememiştim öyle hatırlıyorum.Geçen yıl forumdan bir arkadaş göndermişti kamber biberi çıktı ama el kadar abartısız 12-15 cm çapında meyveleri oldu tek sorunu bitki çok küçük ve büyümüyor, meyveler dallar arasına sıkışıyordu.
evet kamber biber pek büyümüyor. acaba yoğun gübre isteği mi var bilemedim. acaba bu biberler o iri yapraklı chiletepin biberlere aşılanabilir mi ve verimli olur mu denemek lazım.

Bu da soğuğa dayanıklı Capsicum Flexuosum -15 e dayanıklı olduğu söyleniyor. Çok heyecan verici.

feyzi_48 ve Gkçnzöz beğendi.
bnymnblr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2023, 12:03   #34
Ağaç Dostu

devrann's Avatar

Tabi ki iyi bir toprakta ve gübrelemeyle daha iyi sonuçlar alınacaktır.O sıcakta sadece su verdim ki onuda tam düzenli verdiğim söylenemez.Ancak bu bitki boy yapmayan küçük bir bitki.
Chitepin'e aşılanabilir annum türü olduğu için ve çok iyi uyum sağlayacaktır ancak bitkiye nasıl bir özellik kazandıracak bunu denemeden bilemeyiz.Mesela solanum torvum çok hızlı dallanarak çok güçlü büyüyor ancak patlıcan aşılayınca sanki bitki bodurmuşcasına meyve araları çok kısalıyor ve büyümüyor gibi.
Evet o türü araştırdım ama uzun çimlenme süresi gibi şeyler yazılmış, bazı videolarda çok hızlı çimleniyor.Böyle olunca benim ilgimi çekmedi.
Bu daha çok ilgimi çekiyor

Benim paylaştığım congo bu kadar olmasada aynı tipte büyüyor ancak meyveler farklı.Daha doğrusu emin değilim bu videodaki biberler kaç yıllık kestirmek zor.

bnymnblr ve Gkçnzöz beğendi.
Eski 31-10-2023, 12:08   #35
Ağaç Dostu

Musa Gündoğan's Avatar

yani o kadarını bilmiyorum bana geçen yıl bir biber geldi adına kaibi round demişler ancak bana gelenler kaibi round gibi değil bildiğiniz kamber biberi şeklinde oldu acaba bu kaibi round da bu tür biber mi yetiştirenlerde ve paylaşanlarda resim görmedim. yetiştirenlere mesaj attım dönen olmadı

Eski 31-10-2023, 12:09   #36
Ağaç Dostu

Musa Gündoğan's Avatar

bendekiler orta boylu oluyor biberler hiç dalların arasına sıkışmadı gayet güzel büyüdüler tek sorun yoğun sıcaklara ve kalsiyum eksiliğine aşırı duyarlı olması onun haricinde hava sıcak değilse ve sulaması iyiyse gayet tatminkar büyüklükte meyve tutumu oluyor.

Eski 31-10-2023, 14:37   #37
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 09-10-2023
Bende yeni öğrendim şimdi fotograflar yüklemeyi deneyeceğim.teşşekür ederim

Gkçnzöz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2023, 19:00   #38
Ağaç Dostu

devrann's Avatar

Aaa Türkmenistan kamber biberiymiş o uydurmuşum

http://www.agaclar.net/forum/1599086-post7.htm
Sn Sernur paylaşmış kimsede hatırlamıyor .Resimdende görüldüğü üzere normal kamber biberiyle alakası yok.Dünya'da buna benzer benim bildiğim cascabel,Bola,Satan kiss birde Çumra'da yetişen bir biber var bu şekilde yuvarlak ancak hepsi acı ve yukarıya bakmıyor

sernur beğendi.

Düzenleyen devrann : 31-10-2023 saat 19:09 Neden: imla
Eski 31-10-2023, 19:00   #39
Ağaç Dostu

Şeftali çiçeği's Avatar

Giriş Tarihi: 08-07-2019
Sn Gündoğan,

Bana da Katibi Round bu özelliklerle geldi. İri kambere benzediğini bu sene farkettim. İzolasyona çok dikkat ediyorum ve zaten bahçemde kamber biber de yok.

Çok beğendiğimiz bir cins olduğu için, iri kambere de benzese yetiştirmeye devam edeceğiz

Geçen sene paylaşırken koyduğum resim :

Eklenen Resimler

Düzenleyen Şeftali çiçeği : 31-10-2023 saat 20:00 Neden: Resim ifade ekleme
Şeftali çiçeği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2023, 19:11   #40
Ağaç Dostu

Şeftali çiçeği's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan Mesajı Göster
yani o kadarını bilmiyorum bana geçen yıl bir biber geldi adına kaibi round demişler ancak bana gelenler kaibi round gibi değil bildiğiniz kamber biberi şeklinde oldu acaba bu kaibi round da bu tür biber mi yetiştirenlerde ve paylaşanlarda resim görmedim. yetiştirenlere mesaj attım dönen olmadı

Sn. Gündoğan,

2019-2020 paylaşım etkinliğinde sn. iyigit paylaşmıştı. Verdiği linkte (İngiliz bir tohum üreticisinin kataloğunda) Kaibi Round yine benzer şekilde loblu ancak biraz daha uzun bir biber olarak görülüyor, basık değil.

Eklenen Resimler

Eski 31-10-2023, 19:16   #41
Ağaç Dostu

yavuz10's Avatar

Giriş Tarihi: 16-07-2022
O zaman bu sene türkmenistan kamber biberi dağıtımda olacak mi ��

yavuz10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2023, 19:32   #42
Ağaç Dostu

devrann's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Şeftali çiçeği Mesajı Göster
Sn Gündoğan,

Bana da Katibi Round böyle geldi. Özelliği böyle diye düşünmüştüm; iri kambere benzediğini bu sene farkettim. İzolasyona çok dikkat ediyorum ve zaten bahçemde kamber biber de yok.

Çok beğendiğimiz bir cins olduğu için, iri kamber de olsa yetiştirmeye devam edeceğiz

Sn Şeftali çiçeği
Bu biber acı mı? Çünkü acıysa pulbiberlik maraşla aynı görünüyor.
https://twoseedsinapod.com/product/p...-pepper-seeds/

yavuz10 beğendi.
Eski 31-10-2023, 19:34   #43
Ağaç Dostu

devrann's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yavuz10 Mesajı Göster
O zaman bu sene türkmenistan kamber biberi dağıtımda olacak mi ��
Sanırım sn Sernur'da var ancak etkinliğe yetişmeyeceğini yazdı ama aynı biberden mi bahsediyoruz bilemedim.

sernur ve yavuz10 beğendi.
Eski 31-10-2023, 19:48   #44
Ağaç Dostu

Şeftali çiçeği's Avatar

Alıntı:
Sn Şeftali çiçeği
Bu biber acı mı? Çünkü acıysa pulbiberlik maraşla aynı görünüyor.
https://twoseedsinapod.com/product/p...-pepper-seeds/

Acı değil sn. devrann, bizimki tatlı bir dolmalık biber. Sizin verdiğiniz linkteki ile ilk bakışta çok benzer görünse de o kadar kıvırcık değil. Sadece sık loblu oluşu andırıyor. Bizimkinin lob sayısı aynı gibi ve görüntüsü daha düzgün, tek tip sanki.

devrann beğendi.

Düzenleyen Şeftali çiçeği : 31-10-2023 saat 20:05 Neden: İlave bilgi
Eski 01-11-2023, 06:44   #45
Ağaç Dostu

Musa Gündoğan's Avatar

Alıntı:
Sn Gündoğan,

Bana da Katibi Round bu özelliklerle geldi. İri kambere benzediğini bu sene farkettim. İzolasyona çok dikkat ediyorum ve zaten bahçemde kamber biber de yok.

Çok beğendiğimiz bir cins olduğu için, iri kambere de benzese yetiştirmeye devam edeceğiz

Aynen bende bu şekilde oluyor kesinlikle kaibi round değil o halde bu bildiğimiz kamber biber bence
o halde bende boşuna paylaşmayayım yanlış biber karışmış gibi geldi ya da izalasyon önlemi alınmadı zaman içerisinde bende tohumlukları seçerken biberlerde özellikle izalasyon yapmaya gayret ederim.

Eski 01-11-2023, 06:45   #46
Ağaç Dostu

Musa Gündoğan's Avatar

bendeki de acı değil muhtemelen aynı biberi yetişriyoruz şeftali çiçeğiyle baya baya tatlı aroması var hatta şekerli gibi

Eski 01-11-2023, 09:56   #47
Ağaç Dostu

sernur's Avatar

Giriş Tarihi: 02-11-2011
Kamber biberi

Alıntı:
Türkmenistan Kamber biberi çok etli olduğu için tohumu diğer biberlerden daha geç olgunlaşıyormuş,bu yılda ektim ve aşırı sıcaklarda çok geç ürün verdi daha yeni toplamaya başladım tohumluklarımı iyice olgunlaştırıp başarırsam gelecek yıl tekrar paylaşırım.

sernur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-11-2023, 11:57   #48
Ağaç Dostu

yavuz10's Avatar

Ortalığı karıştırayım, benim kamber biberde böyle oldu

Eklenen Resimler

Eski 01-11-2023, 12:48   #49
Ağaç Dostu.

bahcedenn's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zekoş Mesajı Göster
Süsen tohumu almıştım paylaşmaya çalışırım.Beyaz cosmos çok vardı ama oluşan tohumları kuşlar yedi görmesem inanmazdim 😯
İnanın inanın. Bizde de tavuklar yiyor. Boylarının yetişmediklerini toplayayım da ben paylaşayım o zaman.

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-11-2023, 12:50   #50
Ağaç Dostu.

bahcedenn's Avatar

Alıntı:
Herkese iyi akşamlar, benimde kabuksuz çerezlik kabak tohumuna ihtiyacım var. Paylaşan olursa sevinirim.
Nerde bunun çitlemesi?

sernur beğendi.
Eski 01-11-2023, 13:28   #51
Ağaç Dostu.

bahcedenn's Avatar

Alıntı:
Aaa Türkmenistan kamber biberiymiş o uydurmuşum

http://www.agaclar.net/forum/1599086-post7.htm
Sn Sernur paylaşmış kimsede hatırlamıyor .Resimdende görüldüğü üzere normal kamber biberiyle alakası yok.Dünya'da buna benzer benim bildiğim cascabel,Bola,Satan kiss birde Çumra'da yetişen bir biber var bu şekilde yuvarlak ancak hepsi acı ve yukarıya bakmıyor
Aslında çeşidin adı Türkmenistan Biberi değil. Tohumun Sn. Sernur'a gitme kaynağı Sn. Bayan MeyveliTepe. 😊😊 Bir arkadaş ile beraber bir gün Sn. MeyveliTepe Ailesini ziyaret ettiğimizde ben de tohum götürmüştüm, beraber gittiğimiz arkadaş da götürmüştü. O arkadaşın götürdüğü tohumlar Türkmenistan'dan gelme tohumlardı fakat o gün bu Kamber Biberin tohumlarını ben götürmüştüm aslında. İsim karışıklığı oradan geliyor. Bayan MeyveliTepe daha sonrasında çeşidin adının Türkmenistan Biberi olmadığını paylaşmıştı ama ismi öyle kaldı.

Çeşidin gerçek adı Osmarske Kambe. O da bir çeşit Kamber Biberi fakat dilimsiz ve eti daha kalıncana. Taze tüketime de uygun, kıtır kıtır. Daha erkenci. Et oranı da bence normal Kamber Bibere göre daha yüksek.

Eklenen Resimler

Eski 01-11-2023, 13:59   #52
Ağaç Dostu

yavuz10's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn Mesajı Göster
Nerde bunun çitlemesi?
İşte çitlemesi olmadığı için kabuksuz Çitlemelik değil çerezlik

bahcedenn beğendi.
Eski 01-11-2023, 14:20   #53
Ağaç Dostu

yavuz10's Avatar

Alıntı:
Aslında çeşidin adı Türkmenistan Biberi değil. Tohumun Sn. Sernur'a gitme kaynağı Sn. Bayan MeyveliTepe. 😊😊 Bir arkadaş ile beraber bir gün Sn. MeyveliTepe Ailesini ziyaret ettiğimizde ben de tohum götürmüştüm, beraber gittiğimiz arkadaş da götürmüştü. O arkadaşın götürdüğü tohumlar Türkmenistan'dan gelme tohumlardı fakat o gün bu Kamber Biberin tohumlarını ben götürmüştüm aslında. İsim karışıklığı oradan geliyor. Bayan MeyveliTepe daha sonrasında çeşidin adının Türkmenistan Biberi olmadığını paylaşmıştı ama ismi öyle kaldı.

Çeşidin gerçek adı Osmarske Kambe. O da bir çeşit Kamber Biberi fakat dilimsiz ve eti daha kalıncana. Taze tüketime de uygun, kıtır kıtır. Daha erkenci. Et oranı da bence normal Kamber Bibere göre daha yüksek.
Aa, o zaman ben şaşırdım kaldım Türkmenistan biberi nedir, nasıldır ve dağıtılır mi acaba diye düşünürken meğer ben yetiştirmişim. Bir kaç mesaj önce paylaştığım biber Osmarske kambe biberi

sernur ve bahcedenn beğendi.
Eski 01-11-2023, 17:31   #54
Ağaç Dostu

yavuz10's Avatar

Bu arada sayın Bahçeden hem sizin fotoğraflarınızı hem kendi bitkimi inceleyince iki tip biber şekli olduğunu fark ettim, hangisi daha orijinal formudur?

1. form: ucu sivri yuvarlak, lesya biberin tombul-kısa hali gibi
2. form: diğer form ise daha basık, çapı boyundan daha geniş ve hafif-iki-üç loblu gibi. Bu formu daha bi kamber biber gibi geldi bana ama bilemedim.

Eklenen Resimler

devrann beğendi.
Eski 01-11-2023, 18:04   #55
Ağaç Dostu

Şeftali çiçeği's Avatar

Alıntı:

Bana renk hariç sizin Ontara biberi hatırlattı Sn. bahcedenn. Aynı familyadan olabilirler mi?

Eski 01-11-2023, 18:55   #56
Ağaç Dostu

sernur's Avatar

Unhappy

Alıntı:

Ben açıklamayı görmemişim sevgili bahçedeen yoksa düzeltirdim evet konik olanlar bendekilerin çeşidi bundan sonra değiştiririm inanılmaz lezzetli kahvaltıda özellikle şekerli tadıyla çok nefis.Bayan meyvelitepe ye tekrar teşekkür edeyim sayenizde.

bahcedenn beğendi.
Eski 01-11-2023, 19:17   #57
Ağaç Dostu

sernur's Avatar

Alıntı:
Aa, o zaman ben şaşırdım kaldım Türkmenistan biberi nedir, nasıldır ve dağıtılır mi acaba diye düşünürken meğer ben yetiştirmişim. Bir kaç mesaj önce paylaştığım biber Osmarske kambe biberi
Siz Tohumları nereden almıştınız sizinkide aynı form

bahcedenn beğendi.
Eski 01-11-2023, 19:19   #58
Ağaç Dostu

yavuz10's Avatar

Bu yıl bütün fidelerimi kaybedince bir kaç fide temin ettim.''Osmarsko Kambe Biber'' Fidesi onlardan biri, Sn. behçedenn den aldım

sernur ve bahcedenn beğendi.
Eski 01-11-2023, 19:21   #59
Ağaç Dostu.

bahcedenn's Avatar

Alıntı:
Bana renk hariç sizin Ontara biberi hatırlattı Sn. bahcedenn. Aynı familyadan olabilirler mi?
Her ikisi de Balkanlardan fakat Ontara sarımsı, daha ufak ve daha yuvarlak. Olgunluk rengi ise turuncuya çalan kırmızı.

Name:  Ontara I.jpg
Views: 243
Size:  51.8 KB
Name:  Ontara II.jpg
Views: 239
Size:  72.0 KB

Osmarsko Kambe'de ise hafiften bi koniklik var. Rengi de koyu yeşil ve olgunluk rengi ise koyu kırmızı.

Name:  OK I.jpg
Views: 231
Size:  73.3 KB
Name:  OK II.jpg
Views: 237
Size:  59.3 KB

Eski 01-11-2023, 20:59   #60
Ağaç Dostu

sernur's Avatar

Alıntı:
Bu yıl bütün fidelerimi kaybedince bir kaç fide temin ettim.''Osmarsko Kambe Biber'' Fidesi onlardan biri, Sn. behçedenn den aldım
Ah ben kaçırmışım yoksa hep bakarım sevgili arkadaşımız bahçedenn'nin sayfasına.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025