![]() |
|
![]() |
#31 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2014
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2017
|
Normal olanlara göre yukarıya doğru bakıyor ve çok tırtıklı değil daha yuvarlak sanırım meyveleri.Sn sernur paylaşmıştı geçen yıllarda ama çimlendirememiştim öyle hatırlıyorum.Geçen yıl forumdan bir arkadaş göndermişti kamber biberi çıktı ama el kadar abartısız 12-15 cm çapında meyveleri oldu tek sorunu bitki çok küçük ve büyümüyor, meyveler dallar arasına sıkışıyordu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-04-2009
|
Alıntı:
Bu da soğuğa dayanıklı Capsicum Flexuosum -15 e dayanıklı olduğu söyleniyor. Çok heyecan verici. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Ağaç Dostu
|
Tabi ki iyi bir toprakta ve gübrelemeyle daha iyi sonuçlar alınacaktır.O sıcakta sadece su verdim ki onuda tam düzenli verdiğim söylenemez.Ancak bu bitki boy yapmayan küçük bir bitki. Chitepin'e aşılanabilir annum türü olduğu için ve çok iyi uyum sağlayacaktır ancak bitkiye nasıl bir özellik kazandıracak bunu denemeden bilemeyiz.Mesela solanum torvum çok hızlı dallanarak çok güçlü büyüyor ancak patlıcan aşılayınca sanki bitki bodurmuşcasına meyve araları çok kısalıyor ve büyümüyor gibi. Evet o türü araştırdım ama uzun çimlenme süresi gibi şeyler yazılmış, bazı videolarda çok hızlı çimleniyor.Böyle olunca benim ilgimi çekmedi. Bu daha çok ilgimi çekiyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Ağaç Dostu
|
yani o kadarını bilmiyorum bana geçen yıl bir biber geldi adına kaibi round demişler ancak bana gelenler kaibi round gibi değil bildiğiniz kamber biberi şeklinde oldu acaba bu kaibi round da bu tür biber mi yetiştirenlerde ve paylaşanlarda resim görmedim. yetiştirenlere mesaj attım dönen olmadı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Ağaç Dostu
|
bendekiler orta boylu oluyor biberler hiç dalların arasına sıkışmadı gayet güzel büyüdüler tek sorun yoğun sıcaklara ve kalsiyum eksiliğine aşırı duyarlı olması onun haricinde hava sıcak değilse ve sulaması iyiyse gayet tatminkar büyüklükte meyve tutumu oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-10-2023
|
Bende yeni öğrendim şimdi fotograflar yüklemeyi deneyeceğim.teşşekür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Ağaç Dostu
|
Aaa Türkmenistan kamber biberiymiş o uydurmuşum ![]() http://www.agaclar.net/forum/1599086-post7.htm Sn Sernur paylaşmış kimsede hatırlamıyor ![]() ![]() Düzenleyen devrann : 31-10-2023 saat 19:09 Neden: imla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-07-2019
|
Sn Gündoğan, Bana da Katibi Round bu özelliklerle geldi. İri kambere benzediğini bu sene farkettim. İzolasyona çok dikkat ediyorum ve zaten bahçemde kamber biber de yok. Çok beğendiğimiz bir cins olduğu için, iri kambere de benzese yetiştirmeye devam edeceğiz ![]() Geçen sene paylaşırken koyduğum resim : Düzenleyen Şeftali çiçeği : 31-10-2023 saat 20:00 Neden: Resim ifade ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn. Gündoğan, 2019-2020 paylaşım etkinliğinde sn. iyigit paylaşmıştı. Verdiği linkte (İngiliz bir tohum üreticisinin kataloğunda) Kaibi Round yine benzer şekilde loblu ancak biraz daha uzun bir biber olarak görülüyor, basık değil. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-07-2022
|
O zaman bu sene türkmenistan kamber biberi dağıtımda olacak mi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu biber acı mı? Çünkü acıysa pulbiberlik maraşla aynı görünüyor. https://twoseedsinapod.com/product/p...-pepper-seeds/ |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Ağaç Dostu
|
Sanırım sn Sernur'da var ancak etkinliğe yetişmeyeceğini yazdı ama aynı biberden mi bahsediyoruz bilemedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Acı değil sn. devrann, bizimki tatlı bir dolmalık biber. Sizin verdiğiniz linkteki ile ilk bakışta çok benzer görünse de o kadar kıvırcık değil. Sadece sık loblu oluşu andırıyor. Bizimkinin lob sayısı aynı gibi ve görüntüsü daha düzgün, tek tip sanki. Düzenleyen Şeftali çiçeği : 31-10-2023 saat 20:05 Neden: İlave bilgi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() o halde bende boşuna paylaşmayayım yanlış biber karışmış gibi geldi ya da izalasyon önlemi alınmadı zaman içerisinde bende tohumlukları seçerken biberlerde özellikle izalasyon yapmaya gayret ederim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Ağaç Dostu
|
bendeki de acı değil muhtemelen aynı biberi yetişriyoruz şeftali çiçeğiyle baya baya tatlı aroması var hatta şekerli gibi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-11-2011
|
Kamber biberi
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Ağaç Dostu
|
Ortalığı karıştırayım, benim kamber biberde böyle oldu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 26-11-2011
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Çeşidin gerçek adı Osmarske Kambe. O da bir çeşit Kamber Biberi fakat dilimsiz ve eti daha kalıncana. Taze tüketime de uygun, kıtır kıtır. Daha erkenci. Et oranı da bence normal Kamber Bibere göre daha yüksek. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Ağaç Dostu
|
İşte çitlemesi olmadığı için kabuksuz ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Ağaç Dostu
|
Bu arada sayın Bahçeden hem sizin fotoğraflarınızı hem kendi bitkimi inceleyince iki tip biber şekli olduğunu fark ettim, hangisi daha orijinal formudur? 1. form: ucu sivri yuvarlak, lesya biberin tombul-kısa hali gibi 2. form: diğer form ise daha basık, çapı boyundan daha geniş ve hafif-iki-üç loblu gibi. Bu formu daha bi kamber biber gibi geldi bana ama bilemedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bana renk hariç sizin Ontara biberi hatırlattı Sn. bahcedenn. Aynı familyadan olabilirler mi? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Ağaç Dostu
|
Siz Tohumları nereden almıştınız sizinkide aynı form |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Ağaç Dostu
|
Bu yıl bütün fidelerimi kaybedince bir kaç fide temin ettim.''Osmarsko Kambe Biber'' Fidesi onlardan biri, Sn. behçedenn den aldım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
![]() ![]() Osmarsko Kambe'de ise hafiften bi koniklik var. Rengi de koyu yeşil ve olgunluk rengi ise koyu kırmızı. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Ağaç Dostu
|
Ah ben kaçırmışım yoksa hep bakarım sevgili arkadaşımız bahçedenn'nin sayfasına. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|