![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2010
|
Hafize Baliç Domates
Bitki türü: sebze Bitki ömrü: tek yıllık Tohum Türü: domates Tohum kaç yıldır sizdedir 1 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Kırşehir Tohumun kökeni : 2022 Tohum paylaşım etkinliğinde TCM'den Kullanılan gübreler: kullanılmadı Kullanılan ilaçlar :kullanılmadı Hasat yıl ve ayı:2023 /Ekim Bitki tipi ve gelişim durumu: Sırık R domates çok büyüyor çok gelişiyor. Verimi iyi Meyvelerinin ayırd edici özellikleri:Büyük meyveler Yetiştirme özellikleri: çiçklenene kadar sulanıp çiçekten sonra su kesiliyor erken dönemde uzun sırıklar dikilmeli enine boyuna büyük bir bitki Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mart ayında çimlendirip çıkanları önce tek bir kaba aldım sonra biraz büyüyünce viyollere şaşırttım. Bahçenin ve havaların uygun olduğu zaman da bahçeye şaşırttım. Mevsimler karıştığı için bu yıl tam tarih veremeyeceğim Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri gün ışığını seviyor İklim gereksinimleri Bu hava koşullarında bile Kırşehirde oldukça verimli oldu bence dertsiz bir tür Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: yeme olgunluğun gelen domatesleri çekirdeği alınabilir |
|
|
|
![]() |
|
|