![]() |
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2010
|
Ceneviz Fesleğeni
Bitki türü: Baharat Bitki ömrü:*Kışın sert geçtiği yerde tek yıllık, ılıman iklimlerde çok yıllık Tohum Türü:*Fesleğen Tohum çeşit adı:*Ceneviz Fesleğeni Tohum kaç yıldır sizdedir: 1yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer:*Kırşehir Tohumun kökeni*(size nereden geldi): Geçen yılki Tohum paylaşım etkinliğinde fazladan gelen tohumlardan Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Bahçede başka fesleğen yok Tohumu ilk paylaşan: Bilmiyorum Kullanılan gübreler*(bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan):Yok Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: 2023 /Ekim Bitki tipi ve gelişim durumu: Saksıda dahi yetiştirilebilecek bir bitki Ev ortamında uzun süre yetiştirilebilir. Yetiştirme özellikleri: Su ve güneşi seviyor Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mart Ortasında saksıya ekip çimlendirdim. Bahçeye aktarıcak kadar büyüyünce doğrudan baeye şaşırttım. Saksıda yetiştirmek için 2. Çift yaprağı çıkarınca Büyüyeceğini saksıya alınabilir. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama*vb.) Yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri Suyu ve güneşi seviyor İklim gereksinimleri: Aslolarak ılıman iklim bitkisi ama Soğuk yerlerde de yaz boyunca yetiştirilebilir Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Tohum kapsülleri iyice kuruyunca |
|
|
|
|
|