Konu: alperfect
View Single Post
Eski 05-11-2023, 16:18   #2
alperfect
Ağaç Dostu

alperfect's Avatar

Giriş Tarihi: 03-03-2010
Fahrenheit Blues Domates

Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü:*Domates
Tohum çeşit adı:*Fahrenheit Blues Domates
Tohum kaç yıldır sizdedir: 3 yıldır
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer:*Kırşehir
Tohumun kökeni: bahçedenn 2020 Tohum paylaşım etkinliği
Kullanılan gübreler*(bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): kullanılmadı
Kullanılan ilaçlar*(bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): herhangi bir ilaç kullanılmadı
Hasat yıl ve ayı: 2023 / Eylül Ekim

Bitki tipi ve gelişim durumu: Sırık tipi uzatan bir domates türü ama hacim olarak çok büyük değil. Çok dağılmayan narin yapılı bir bitki. Verimli, sürekli meyve veren bir tür.

Elimdeki domatesler 3 yıl önceki etkinlikten bana gelen Tohumlar dan büyütüp bahçeye göçürebildiğim tek 1 tane domates fidesinden aldığım tohumları 3 yıldır hem çevreme Hem burada paylaştığım paylaştıkça mutlu olduğum TEK 1 tane bile olsa da tehumun gücüne hayran kaldığım domatestir.

Meyvelerinin ayırd edici özellikleri:
Küçük yuvarlak siyah bir tür sap dibindeki Yeşil rengin kırmızıya dönmesinden olgunlaştığını anlıyoruz kalın kabuklu bir domates salatalarda hem tat olarak hem görünüm olarak çok güzel.
Yetiştirme özellikleri: Herhangi bir domates gibi su ihtiyacı orta, güneşi seviyor çiçekle diken sonra suyu kestim. Bahçeye şaşırttığımda koltuk almayı yaptım.

Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Şubat sonu Mart başı evde peçete arasında çimlendirip çimlenenleri (bu yıl) peynir kabına koydum boylanıp 2. Yapraklarını çıkaranları viyole aktardım. Bu yıl Haziran başında bahçeye şaşırttım. Bu yılın kötü iklim koşullarına göre bile çok iyi gelişip verdiler.

Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama*vb.): Yok

Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Domates demek güneş demek güneş açtıkça gelişti.
Su ihtiyacı çiçklenene kadar

Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Yenecek olgunluktaki meyvelerin çekirdekleri tohumdur.

Eklenen Resimler

Düzenleyen alperfect : 07-11-2023 saat 08:57
alperfect Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön