agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2023-2024 Tohum Paylaşım (kataloglar)
(https)




Beğeni Düzeni136Beğeniler
  • 15 Gönderen
  • 15 Gönderen
  • 15 Gönderen
  • 10 Gönderen
  • 8 Gönderen
  • 11 Gönderen
  • 11 Gönderen
  • 15 Gönderen Kenger
  • 9 Gönderen Kenger
  • 14 Gönderen Kenger
  • 4 Gönderen
  • 9 Gönderen

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-11-2023, 14:17   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2017
Şehir: İzmir
Mesajlar: 342
Mor tatlı biber: Kara at (Atılgan)

Bitki türü: Sebze

Bitki ömrü: Tek yıllık

Tohum Türü: Biber

Tohum çeşit adı: Chornyy Kon

Tohum kaç yıldır sizdedir: 2 yıl

Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Urla, İzmir

Tohumun geldiği yer: Ukrayna. Ticari tohum

Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Sanırım Sn Atılgan

Dağıtılacak tohumun saflığı: Bahçede diğer biber çeşitleriyle birlikte yetiştirdim ancak tohum saflığı için bir önlem alamadım.

Kullanılan gübreler: Koyun ve keçi gübresi kullandım.

Kullanılan ilaçlar: Yok

Hasat yıl ve ayı: 2023 Eylül

Bitki tipi ve gelişim durumu: Sn. Atılgan'ın da belirttiği gibi bitki fazlaca boylanmıyor, sanırım o nedenle meyveler arada sıkışıp kalabiliyor ve büyümüyor.

Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Sn. Atılgan'dan alıntılıyorum: "Meyveler ilk oluştuklarında siyaha yakın koyu mor renginde ve ince kabukları ve çıtırlığıyla dolma yapmak için ideal. Olgunlaştıgında kızaran meyvelerin kabuklarıda zamanla kalınlaşıyor. Orta erkenci." Biz taze tüketmekten dolma yapmaya fırsat bulamadık Çıtırlığıyla her daim çiğ tüketime uygun.

Kenger Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2023, 14:19   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2017
Şehir: İzmir
Mesajlar: 342
Balık biber

Bitki türü: Sebze

Bitki ömrü: Tek yıllık

Tohum Türü: Biber

Tohum çeşit adı: Balık biber

Tohum kaç yıldır sizdedir: 2 yıl

Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Urla, İzmir

Tohumun geldiği yer: Trakya veya Bulgaristan olabilir.

Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Sanırım Sn bahcedenn

Dağıtılacak tohumun saflığı: Bahçede diğer biber çeşitleriyle birlikte yetiştirdim ancak tohum saflığı için bir önlem alamadım.

Kullanılan gübreler: Koyun ve keçi gübresi kullandım.

Kullanılan ilaçlar: Yok

Hasat yıl ve ayı: 2023 Eylül

Bitki tipi ve gelişim durumu:

Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Sn köpük_bahçesi'nden alıntıdır: "Şekli balığa benzeyen, hafif acı,çekirdek sayısı fazla ve oldukça verimli kıtır kıtır lezzetli bir biber.Turşusunu ve közlemesini çok beğendik.En sevdiğim yanı oldukça kolay toplanması.Genel olarak Jalepeno Biberine benziyor jalepeno bundan biraz daha etli."

ozencan43, hafka, Muda ve 6 kişi beğendi.
Kenger Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2023, 14:27   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2017
Şehir: İzmir
Mesajlar: 342
Çorbacı balık biber: Erdinç kültivarı (bahcedenn)

Bitki türü: Sebze

Bitki ömrü: Tek yıllık

Tohum Türü: Biber

Tohum çeşit adı: Çorbacı balık biber: Erdinç kültivarı (bahcedenn)

Tohum kaç yıldır sizdedir: 2 yıl

Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Urla, İzmir

Tohumun geldiği yer: Balkanlar/Trakya

Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Sn. bahcedenn

Dağıtılacak tohumun saflığı: Bahçede diğer biber çeşitleriyle birlikte yetiştirdim ancak tohum saflığı için bir önlem alamadım.

Kullanılan gübreler: Koyun ve keçi gübresi kullandım.

Kullanılan ilaçlar: Yok

Hasat yıl ve ayı: 2023 Eylül

Bitki tipi ve gelişim durumu: Sn bahcedenn'den alıntılıyorum: "Fazla boylanmayan fakat güçlü gelişen bir çeşittir. Oldukça verimlidir. 15-20 kök ile bu yaz tüm taze tüketim ihtiyacımızı bu çeşit ile karşıladık. Hatta bu sabahki menemenimizde bile Mt. Vesuvius (Piennolo del Vesuvius) domates ile artık elveda diyen bu sabah hasat ettiğim bu çeşidin biberlerini kullandık."

Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Sn bahcedenn'den alıntılıyorum: "Meyvelerinin rengi ve et yapısı Çorbacı Biber gibi olup şekil olarak balık formunda, 15-20 cm uzunluğunda ve 2 parmak genişliğinde olan incecik, çıtır çıtır ve lezzetli bir biber çeşididir. Bu özelliğinden sebep Çorbacı Balık olarak adlandırılmıştır. Meyve rengi de tıpkı Çorbacı biberdeki gibi açık yeşil olup olgunluk rengi ise kırmızıdır. Tatlıdır. Meyveleri normal Balık Biber çeşitlerinden daha iricenedir. Açık yeşil olan rengi hasat edilmeyip dalında beklediğinde sarımsı bir renk alır ve et kalınlığından sebep de o çıtırlığını kaybeder fakat bu durumda ise kızartmalık ya da turşuluk olarak kullanılabilir. Taze tüketim ya da turşuluk olarak Çorbacı Biberi kullandığınız her yerde bu çeşidi de kullanabilirsiniz."

Kenger Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025