![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2017
Şehir: İzmir
Mesajlar: 342
|
Acur
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Cucumis melo Tohum çeşit adı: Acur Tohum kaç yıldır sizdedir: 8 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Urla, İzmir Tohumun geldiği yer: Ulamış'tan atalık tohum Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Acur, ben de dahil olmak üzere birçok kişi tarafından paylaşıldı. Dağıtılacak tohumun saflığı: Bahçede diğer salatalık çeşitleri ile birlikte yetiştirdim ancak tohum saflığı için bir önlem alamadım. Kullanılan gübreler: Koyun ve keçi gübresi kullandım. Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: 2023 Eylül Bitki tipi ve gelişim durumu: Sürekli yeni kol veriyor. Meyve verimi uzun süre devam ediyor. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: 20-40 cm. uzunluğunda, çok sulu olmayan, lifli meyveleri var. Söğüş, salata ve turşu olarak tüketime uygun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2017
Şehir: İzmir
Mesajlar: 342
|
Kornişon salatalık
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Salatalık Tohum çeşit adı: Kornişon salatalık Tohum kaç yıldır sizdedir: 6 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Urla, İzmir Tohumun geldiği yer: Urla'dan atalık tohum Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Ben olabilirim Dağıtılacak tohumun saflığı: Bahçede diğer salatalık çeşidi ve acurla birlikte yetiştirdim ancak tohum saflığı için bir önlem alamadım. Kullanılan gübreler: Koyun ve keçi gübresi kullandım. Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: 2023 Eylül Bitki tipi ve gelişim durumu: Verimli, dayanıklı, uzun ömürlü bir bitki. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Oldukça lezzetli, dikenli meyveleri var, tipik kornişona göre daha tombul. Parmak büyüklüğünden bir karış olana dek çıtırlığını ve lezzetini yitirmiyor. İrileştiğinde dikenleri kaybolup tombul bir salatalık görünümüne kavuşuyor. Turşu yapılabileceği gibi, salatalık niyetine de kullanılabilecek bir meyve. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2017
Şehir: İzmir
Mesajlar: 342
|
Acı biber: Pasilla Bajio (saleri)
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Biber Tohum çeşit adı: Acı biber: Pasilla Bajio (Atılgan > saleri) Tohum kaç yıldır sizdedir: 2 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Urla, İzmir Tohumun geldiği yer: Meksika Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Sn Atılgan Dağıtılacak tohumun saflığı: Bahçede diğer biber çeşitleriyle birlikte yetiştirdim ancak tohum saflığı için bir önlem alamadım. Kullanılan gübreler: Koyun ve keçi gübresi kullandım. Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: 2023 Eylül Bitki tipi ve gelişim durumu: Sn. Atılgan'dan alıntılıyorum: "Çimlenme oranı düşük ve gelişimi başlarda yavaş ama sonra bitki hızlıca gelişiyor ve oldukça verimli oluyor. Ben saksıda iki kök yetiştirdim ve sırıkla desteklemek zorunda kaldım." Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Sn. Atılgan'dan alıntılıyorum: "Olgunlaştığında kahverengini alan çok uzun meyveleri var. Yeşilken tadı vasat ama olgunlaştığında tatlı ve isli hoş bir tadı var. Daha çok baş kısımlarda hissedilen çok hafifte bir acılığı var." |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2017
Şehir: İzmir
Mesajlar: 342
|
Mor tatlı biber: Kara at (Atılgan)
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Biber Tohum çeşit adı: Chornyy Kon Tohum kaç yıldır sizdedir: 2 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Urla, İzmir Tohumun geldiği yer: Ukrayna. Ticari tohum Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Sanırım Sn Atılgan Dağıtılacak tohumun saflığı: Bahçede diğer biber çeşitleriyle birlikte yetiştirdim ancak tohum saflığı için bir önlem alamadım. Kullanılan gübreler: Koyun ve keçi gübresi kullandım. Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: 2023 Eylül Bitki tipi ve gelişim durumu: Sn. Atılgan'ın da belirttiği gibi bitki fazlaca boylanmıyor, sanırım o nedenle meyveler arada sıkışıp kalabiliyor ve büyümüyor. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Sn. Atılgan'dan alıntılıyorum: "Meyveler ilk oluştuklarında siyaha yakın koyu mor renginde ve ince kabukları ve çıtırlığıyla dolma yapmak için ideal. Olgunlaştıgında kızaran meyvelerin kabuklarıda zamanla kalınlaşıyor. Orta erkenci." Biz taze tüketmekten dolma yapmaya fırsat bulamadık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2017
Şehir: İzmir
Mesajlar: 342
|
Balık biber
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Biber Tohum çeşit adı: Balık biber Tohum kaç yıldır sizdedir: 2 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Urla, İzmir Tohumun geldiği yer: Trakya veya Bulgaristan olabilir. Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Sanırım Sn bahcedenn Dağıtılacak tohumun saflığı: Bahçede diğer biber çeşitleriyle birlikte yetiştirdim ancak tohum saflığı için bir önlem alamadım. Kullanılan gübreler: Koyun ve keçi gübresi kullandım. Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: 2023 Eylül Bitki tipi ve gelişim durumu: Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Sn köpük_bahçesi'nden alıntıdır: "Şekli balığa benzeyen, hafif acı,çekirdek sayısı fazla ve oldukça verimli kıtır kıtır lezzetli bir biber.Turşusunu ve közlemesini çok beğendik.En sevdiğim yanı oldukça kolay toplanması.Genel olarak Jalepeno Biberine benziyor jalepeno bundan biraz daha etli." |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2017
Şehir: İzmir
Mesajlar: 342
|
Çorbacı balık biber: Erdinç kültivarı (bahcedenn)
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Biber Tohum çeşit adı: Çorbacı balık biber: Erdinç kültivarı (bahcedenn) Tohum kaç yıldır sizdedir: 2 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Urla, İzmir Tohumun geldiği yer: Balkanlar/Trakya Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Sn. bahcedenn Dağıtılacak tohumun saflığı: Bahçede diğer biber çeşitleriyle birlikte yetiştirdim ancak tohum saflığı için bir önlem alamadım. Kullanılan gübreler: Koyun ve keçi gübresi kullandım. Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: 2023 Eylül Bitki tipi ve gelişim durumu: Sn bahcedenn'den alıntılıyorum: "Fazla boylanmayan fakat güçlü gelişen bir çeşittir. Oldukça verimlidir. 15-20 kök ile bu yaz tüm taze tüketim ihtiyacımızı bu çeşit ile karşıladık. Hatta bu sabahki menemenimizde bile Mt. Vesuvius (Piennolo del Vesuvius) domates ile artık elveda diyen bu sabah hasat ettiğim bu çeşidin biberlerini kullandık." Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Sn bahcedenn'den alıntılıyorum: "Meyvelerinin rengi ve et yapısı Çorbacı Biber gibi olup şekil olarak balık formunda, 15-20 cm uzunluğunda ve 2 parmak genişliğinde olan incecik, çıtır çıtır ve lezzetli bir biber çeşididir. Bu özelliğinden sebep Çorbacı Balık olarak adlandırılmıştır. Meyve rengi de tıpkı Çorbacı biberdeki gibi açık yeşil olup olgunluk rengi ise kırmızıdır. Tatlıdır. Meyveleri normal Balık Biber çeşitlerinden daha iricenedir. Açık yeşil olan rengi hasat edilmeyip dalında beklediğinde sarımsı bir renk alır ve et kalınlığından sebep de o çıtırlığını kaybeder fakat bu durumda ise kızartmalık ya da turşuluk olarak kullanılabilir. Taze tüketim ya da turşuluk olarak Çorbacı Biberi kullandığınız her yerde bu çeşidi de kullanabilirsiniz." |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|