agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   2022-2023 Tohum Paylaşım (https://www.agaclar.net/forum/2022-2023-tohum-paylasim/)
-   -   Bu etkinlikte (2022-2023) Paylaşılmasını istediğiniz tohumlar (https://www.agaclar.net/forum/2022-2023-tohum-paylasim/45261.htm)

obabilgesi 01-12-2022 14:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nazlı06 (Mesaj 1618854)
Ben barbunya yetiştiremiyorum sıcak geliyor ama fasulye oluyor ben anlamadim

Doğrudur inanın bilmiyorum, ben (bu şuan elimdeki tohumlar için konuşmuyorum) aynı fasulye gibi eker, aynı bakımı yapar ve bolca toplardık. Fasulye ile farkını hiç hissetmedim, tabi iklimsel olabilir...

TCM 01-12-2022 16:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi obabilgesi (Mesaj 1618858)
Beğenen elleriniz dert görmesin efendim :) Hayır yani başka bişey olsa reklamı patlatıcam da, z.yağlı barbunya yaptık bildiğimiz barbunyadan bir tık daha yoğun tat aldık. Ne anlatayım, nasıl süsleyeyim bilemedim ki:)
Ama şu konuda temin ederim resmen 0 bakımla büyüdüler! Bitki olarak çok güçlü ve dayanıklı....

Burası yeri değil ama olsun, etkinlik bitiyor zaten bundan sonra tohum mu istenirmiş, seneye istesinler...

Eviniz pek güzel, pek çok güzel, sağlıkla mutlulukla sevdiklerinizle oturun... Dışını çok koyu renkli olmayan taşla kaplatın, ama taşların arasını derzle doldurup bi de sonradan derzlerin üzerini siyah boyayla çizerseniz kazmayı alır gelirim ona göre..

Şimdi bu evin bahçesine, kenara saç ayağını kurdunuz. Baharda budadığınız elmanın, armudun, narın dallarını uygun ebatlarda kırıp tutuşturdunuz. Sonra güveci koydunuz üzerine... Soğanları attınız zeytinyağının içine, bir iki tahta kaşıkla çevirdikten sonra @bahcedenn in Slonovo Uvo Kapya biberinden bir taneyi, benim paylaştığım çarliston biberden de iki taneyi yarım cm boyutlarda doğrayarak soğanların yanına ekliyoruz. Aynı tahta kaşıkla iki kez çevirdikten sonra da dört beş tane @mister73 ün buena mulata biberini bütün olarak koyuyoruz. güzelce kavurduktan sonra, öldürmeycez ama, ateş fazlaysa alttaki odunlardan bir kaçını alacaz. Sıra geldi salçaya, etrafa bakınacaz, hanım yoksa bir tatlı kaşığı salçayı, tepemizde tünüyorsa da bir yemek kaşığı salçayı kavuracaz. Gelelim domatese...Yarım bulgar domatesini, bir küçük boy hafize baliç pembesini iki tane de küçük boy blue beauty domatesi küp küp doğrayıp atıyoruz güvece. Güzelce harmanlayarak ama çok ta incitmeyerek çeviriyoruz. Sonra da içerisine az haşlanmış İspir in şeker fasulyesini, kararınca et suyunu, tuzu, biberi ekleyip kapağını da kapatarak tıngır mıngır pişmeye bırakıyoruz...

Bu şekilde pişen bakliyatın türü, cinsi, modeli ne olursa olsun, günün hangi saati olursa olsun her gün yerim.. Hele yanında ekşi mayadan ekmek olursa...

Seneye tohumlar böyle paylaşın bakalım ne olacak...

Unutmadan ateşi söndürmeyi unutmayın.. Arkadaşın evi yeni daha..

obabilgesi 01-12-2022 19:19

Bu nasıl bir tarif, bu nasıl bir reklam :) Bu neydi böyle sevgili TCM :)))
Ben bu beceriksizlikle elimde kaşıkçı elması olsa 10 kuruşa satacak adam bulamam:)

yavuz10 01-12-2022 21:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1618862)
Burası yeri değil ama olsun, etkinlik bitiyor zaten bundan sonra tohum mu istenirmiş, seneye istesinler...

Şimdi bu evin bahçesine, kenara saç ayağını kurdunuz. Baharda budadığınız elmanın, armudun, narın dallarını uygun ebatlarda kırıp tutuşturdunuz. Sonra güveci koydunuz üzerine... Soğanları attınız zeytinyağının içine, bir iki tahta kaşıkla çevirdikten sonra @bahcedenn in Slonovo Uvo Kapya biberinden bir taneyi, benim paylaştığım çarliston biberden de iki taneyi yarım cm boyutlarda doğrayarak soğanların yanına ekliyoruz. Aynı tahta kaşıkla iki kez çevirdikten sonra da dört beş tane @mister73 ün buena mulata biberini bütün olarak koyuyoruz. güzelce kavurduktan sonra, öldürmeycez ama, ateş fazlaysa alttaki odunlardan bir kaçını alacaz. Sıra geldi salçaya, etrafa bakınacaz, hanım yoksa bir tatlı kaşığı salçayı, tepemizde tünüyorsa da bir yemek kaşığı salçayı kavuracaz. Gelelim domatese...Yarım bulgar domatesini, bir küçük boy hafize baliç pembesini iki tane de küçük boy blue beauty domatesi küp küp doğrayıp atıyoruz güvece. Güzelce harmanlayarak ama çok ta incitmeyerek çeviriyoruz. Sonra da içerisine az haşlanmış İspir in şeker fasulyesini, kararınca et suyunu, tuzu, biberi ekleyip kapağını da kapatarak tıngır mıngır pişmeye bırakıyoruz...

Bu şekilde pişen bakliyatın türü, cinsi, modeli ne olursa olsun, günün hangi saati olursa olsun her gün yerim.. Hele yanında ekşi mayadan ekmek olursa...

Aa resmen benim kuru fasulyelerin tarifini vermişsiniz. İspire gerek yok tam kurumadan toplayın sonra direk haşlamadan yemeğe dahil edin hemen pişer :D

Serdars1 01-12-2022 21:56

.

Güzel kokulu çicek tohumları olsa çok güzel olurdu

benceemerik 02-12-2022 11:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi obabilgesi (Mesaj 1618838)
Arkadaşlar, köy barbunyası isteyen yok mu yahu? 20 paket hazırladım, 4 taliplim çıktı...

25 tohum sınırım olmasa eklerdim. o kadar çok domates çeşidi vardı ki başka şeylere pek az kota kaldı. Keşke 50 olsaydı sınır.

halcur 02-12-2022 15:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi benceemerik (Mesaj 1618891)
25 tohum sınırım olmasa eklerdim. o kadar çok domates çeşidi vardı ki başka şeylere pek az kota kaldı. Keşke 50 olsaydı sınır.

Siz yeni üyesiniz. Yeni üyelerin tohum hakkı 15'ti diye hatırlıyorum.

Alıntı:

Önemli: Etkinliğe ilk kez katılan bir üye, şayet tohum paylaşmayıp sadece talep ediyorsa, en fazla 15 çeşit tohum talep edebilir.
2022-2023 Tohum Paylaşım Etkinliği Genel Prensipleri

istcallst 03-12-2022 13:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Serdars1 (Mesaj 1618873)
Güzel kokulu çicek tohumları olsa çok güzel olurdu

Ben de isterim ama kokulu çiçekler genelde hep soğanlı, rizomlu (nergis, sümbül...) veya sarmaşıklar ya da çalılar (yasemin, selukka, hanımeli, gül gibi).

Bildiğim güzel bal kokulu çiçekleri olan bir çeşit var, daha önceki yıllarda paylaştım - alyssum kraliyet halısı (fidancılarda genelde oluyor). Düşen tohumlardan kendi kendine çoğalıyor.

http://www.agaclar.net/forum/attachm...6-alyssum1.jpg

Serdars1 03-12-2022 13:44

Çok güzelmiş

Serdars1 03-12-2022 13:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi istcallst (Mesaj 1618934)
Ben de isterim ama kokulu çiçekler genelde hep soğanlı, rizomlu (nergis, sümbül...) veya sarmaşıklar ya da çalılar (yasemin, selukka, hanımeli, gül gibi).

Bildiğim güzel bal kokulu çiçekleri olan bir çeşit var, daha önceki yıllarda paylaştım - alyssum kraliyet halısı (fidancılarda genelde oluyor). Düşen tohumlardan kendi kendine çoğalıyor.

http://www.agaclar.net/forum/attachm...6-alyssum1.jpg

Çok güzel

benceemerik 03-12-2022 23:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi halcur (Mesaj 1618897)
Siz yeni üyesiniz. Yeni üyelerin tohum hakkı 15'ti diye hatırlıyorum.

2022-2023 Tohum Paylaşım Etkinliği Genel Prensipleri

Yanlış okumuşum demek. Çok kötü oldu o zaman.

sernur 04-12-2022 13:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi devrann (Mesaj 1618171)
Sn Sernur
Aslına bakarsanız çok fazla bir bilgi yok Bireciğin yıllardan beri sadece o bölgede ekilen lezzetli,daha çok kebapçıların tercih ettiği silindirik 25-30 cm civarında ve normal bildiğimiz patlıcanlara göre biraz kalın ve renk olarak daha açıkolmasıyla tanınabilir.Tat olarak çok iyi ve acısız çekirdek sayısının az olduğu belirtilmiş.Birde başka bir yerde olmuyormuş :)

Ben Birecik patlıcanı yetiştirdim birebir aynı olmadı ama tohum aldım geçen yıl,bu yıl hiç olmadı patlıcanlarım.

nazlı06 04-12-2022 14:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sernur (Mesaj 1618977)
Ben Birecik patlıcanı yetiştirdim birebir aynı olmadı ama tohum aldım geçen yıl,bu yıl hiç olmadı patlıcanlarım.

Bu yıl bizdede domates olmadi

halcur 04-12-2022 19:49

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sernur (Mesaj 1618977)

Patlıcanı fidecilerden aldım bu sene. Çok güzel çıktı. Çok irileşse bile, sulama düzensiz olsa da lezzetli , acımadı.

Son ürünlerden tohumluk ayırdım ama etkinliğe yetişmedi.

Bu sene ilginç oldu benim için çünkü yemekten tohum almaya fırsat bulamadım.;) Hastalık da boldu, özellikle hıyar-kabak ikilisi tam bir hezimetti ama ilk defa bu sene domates yedim, hala da yiyorum.
Eklenti 727491

Hala patlıcan toplayıp dağıtıyorum.

Eklenti 727492
Son biberleri de muhtemelen bu hafta topladım.

gaseker 04-12-2022 20:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi halcur (Mesaj 1618987)
Patlıcanı fidecilerden aldım bu sene. Çok güzel çıktı. Çok irileşse bile, sulama düzensiz olsa da lezzetli , acımadı.

Son ürünlerden tohumluk ayırdım ama etkinliğe yetişmedi.

Aslında isabet olmuş, bir sene kendiniz ekip tohumun hibrit olup olmadığını test edip sonra paylaşırsınız. Fidecilerden alınan fidelerin kısır olma ihtimali az değil.

tayfun7 08-12-2022 11:08

Ttrinidad Moruga Scorpion ve Carolina Reaper tohumu.

Şükufezar 10-12-2022 08:55

Merhabalar. Geçen seneki etkinlikte ontara biber paylaşımı olmuştu diye hatırlıyorum bu sene paylaşabilecek olan var mı acaba?

Şeftali çiçeği 10-12-2022 10:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Şükufezar (Mesaj 1619125)
Merhabalar. Geçen seneki etkinlikte ontara biber paylaşımı olmuştu diye hatırlıyorum bu sene paylaşabilecek olan var mı acaba?

Maalesef ben çimlendiremedim :(

bahcedenn 10-12-2022 11:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Şeftali çiçeği (Mesaj 1619127)
Maalesef ben çimlendiremedim :(

Kendi paylaştığım tohumların aynısını ben de ektim, bir viyolün tamamı sanırım firesiz çimlenmişti.

Şeftali çiçeği 10-12-2022 17:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn (Mesaj 1619128)
Kendi paylaştığım tohumların aynısını ben de ektim, bir viyolün tamamı sanırım firesiz çimlenmişti.

Darısı başımıza Sn Bahcedenn :) Bir de tekrar paylaşabilirseniz ;)

Şükufezar 10-12-2022 18:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn (Mesaj 1619128)

Tohumları ektikten sonra don oldu ve çimlenen birkaç tanesi bile sağlıksızdı. Biraz benden biraz hava şartlarından kaynaklı benimkiler ziyan oldu maalesef.

nazlı06 10-12-2022 19:21

Alıntı:

Bana tohum çok az geldi ama cimlendiremedim üzgünüm

yavuz10 12-12-2022 22:10

herkese merhaba, öncelikle sorumu ''Genel yazışmalar'' alanında soracaktım ama oradaki konu dağılmasın diye buraya yazıyorum.

Daha önceki dağıtılan panited mountain mısırlarınıda inceledim ve arada bazı koçanların maiz marado mısırına çok benzeyen koyu renkli mısırlar olduğunu gördüm. İnternetten araştırınca hasat zamanlarında yaklaşık olarak 30-40 günlük fark olduğunu okudum.

Soruma gelecek olursam, painted mountain mısırı eken arkadaşlara; painted mountain ekerken tohumların arasında özellikle maiz maradoya benzeyen tohumların hasat sürelerini takip edebildiler mi acaba? Edebilen olup da deneyimlerini paylaşan olursa çok sevinirim.

Evet biliyorum çok çaprazlanmış bir mısır türü painted mountain ama sorunun cevabına göre ekim planı yapacağım:)

kernep 13-12-2022 21:08

Karaağaç (ulmus procera) tohumu olan ve paylaşan olursa 1-2 tane yetiştirmeyi düşünüyorum

narinikus 17-12-2022 21:16

allium tuberosum sarimsak otunun tohumunu arıyorum

1 Eklenti(ler)
Arkadaşalar merhabalar hepinize. Lutfen yardımcı olur musunuz. Sarimsak otunun tohumunu ariyorum. allium tuberosum olarak geçiyor adi. Resmini de ekliyorum buraya. Evde balkonda saksıda yetistirmek istiyorum. Yemeklik icin. Simdiden tesekkur ederim.

Naive green 19-12-2022 07:52

Merhaba, bahsettiģiniz bitkinin ingilizcesi chives olarak mi geçiyor?

narinikus 19-12-2022 11:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Naive green (Mesaj 1619247)
Merhaba, bahsettiģiniz bitkinin ingilizcesi chives olarak mi geçiyor?

Evet, ama onu bir suru turu var galiba, bana tam olarak bu resimdeki lazim tur olarak

Atilgan 23-12-2022 12:32

Garlic chives olarak geçiyor.

narinikus 25-12-2022 09:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Atilgan (Mesaj 1619329)
Garlic chives olarak geçiyor.

Evet aynen oyle. Acaba var mi buradaki arkadaslarda tohumu. Yetistirmek istiyordum. Yardimci olacak olan var mi acaba?

AlimHakan 28-12-2022 18:11

Alıntı:

Hocam hala talep ediyorsanız elimde bir miktar bu sene aldığım tohum var.İhtiyacınız varsa özelden yazabilirsiniz.

Gülseren1 31-12-2022 22:36

Viola odorata cinsi kokulu yayılıcı mor bahçe menekşesi tohumu ve mavi kelebek sarmaşığı tohumu paylaşan olur mu?

AlimHakan 01-01-2023 21:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nurpkmzc (Mesaj 1618487)
Çin lahanası (napa cabbace), çarkıfelek meyvesi, kale, red robin domates, havuç, mini balkabağı

çin lahanasını bu sene baharda tohumunu alıp 2023 tohum paylaşımında talep ederseniz paylaşmayı düşünüyorum.

AlimHakan 03-01-2023 20:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi narinikus (Mesaj 1619359)
Evet aynen oyle. Acaba var mi buradaki arkadaslarda tohumu. Yetistirmek istiyordum. Yardimci olacak olan var mi acaba?

Elimde mevcut ama daha tohumunu almadım.Baharda tohuma durursa sizinle paylaşabilirim.

Mervekazan 05-11-2023 16:18

Merhaba ben tohum etkinliğinden yararlanamadim elinizde olan tohumlardan bana da gönderebilir misiniz ben kargosunu karşılarım

saleri 05-11-2023 18:13

Sarı kantaron otu tohumu paylaşabilecek olan var mı?

munlu 02-03-2024 15:01

Yerli ince kabuk pembe domates
Yerli iri domates

Ziyankarcıftcı 18-04-2024 04:45

2024 yılı tohum paylaşma etkinliğinin tarihi ne zaman acaba bilen biri yanitlarsa sevinirim şimdiden teşekkürler

Musa Gündoğan 22-04-2024 16:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ziyankarcıftcı (Mesaj 1624029)
2024 yılı tohum paylaşma etkinliğinin tarihi ne zaman acaba bilen biri yanitlarsa sevinirim şimdiden teşekkürler

2024 için tarih geçti bir sonraki kasım aralık ayında olacaktır.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025