agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   2022-2023 Tohum Paylaşım (https://www.agaclar.net/forum/2022-2023-tohum-paylasim/)
-   -   Bu etkinlikte (2022-2023) Paylaşılmasını istediğiniz tohumlar (https://www.agaclar.net/forum/2022-2023-tohum-paylasim/45261.htm)

sernur 30-10-2022 18:53

Mezra patlıcanı

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi devrann (Mesaj 1618167)
Mezra patlıcanı paylaşabilecek olan var mı ? Şanlıurfa'nın atalık tohumu.

Nasıl bir patlıcan türü

yavuz10 30-10-2022 19:04

İyi akşamlar,

Karabuğday, peygamber buğdayı, siyah nohut, chia, kinoa ve mor bakla tohumu olupta paylaşacak var mı acaba?

devrann 30-10-2022 19:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sernur (Mesaj 1618169)
Nasıl bir patlıcan türü

Sn Sernur
Aslına bakarsanız çok fazla bir bilgi yok Bireciğin yıllardan beri sadece o bölgede ekilen lezzetli,daha çok kebapçıların tercih ettiği silindirik 25-30 cm civarında ve normal bildiğimiz patlıcanlara göre biraz kalın ve renk olarak daha açıkolmasıyla tanınabilir.Tat olarak çok iyi ve acısız çekirdek sayısının az olduğu belirtilmiş.Birde başka bir yerde olmuyormuş :)

almira 31-10-2022 00:58

1 Eklenti(ler)
Elinde metrelik kırmızı börülce tohumu olan varsa ve paylaşabilirse sevinirim.

hanifeceliktas 01-11-2022 18:02

Japon salatalığı, pak choi, kale çeşitleri paylaşılırsa sevinirim.

nazlı06 01-11-2022 18:09

Hibiskus Civan percemi ekinezya gibi tıbbi aromatik bitki tohumu paylaşan olursa sevinirim

Renkli bahçem 05-11-2022 01:33

Domates Aşığı olarak :))

Rebel Starfighter Prime
Crushed Heart
Pink Berkeley Tie Dye
Taiga
Blood Moon
Green Berkeley Tie Dye
Sgt Peppers
Chocolate Stripes

edremit zeytin 08-11-2022 12:10

Merhabalar
Haseki küpelisi
Bezelye
Sarı renkli kabak
Girit kabak
Lollo rosso kırmızı marul
Marvel marul

devrann 08-11-2022 17:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi edremit zeytin (Mesaj 1618337)
Merhabalar
Haseki küpelisi
Bezelye
Sarı renkli kabak
Girit kabak
Lollo rosso kırmızı marul
Marvel marul

http://www.agaclar.net/forum/2022-20...glar/45286.htm

Bu paylaşımda istediğiniz bazı tohumlar var iğer paylaşımlarada göz gezdirirseniz diğerleride dağıtılıyor olabilir.

sernur 08-11-2022 18:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi telato (Mesaj 1617976)
Çiriş Otu (yabani pırasa, dağ pırasası, sarızambak, yeling otu, kirkiş otu, kirgiç diğer bilinen isimleri)

Tohumunu arıyorum. Paylaşılırsa sevinirim.

Yabanı pırasa çiriş otu aynı bitki mi? Yabanı pırasaya İzmir Urla'da körmen denir çiriş otu zambakgillerden diye biliyorum.Körmen tohumu seneye toplayıp dağıtayım isterseniz ama yetişme ve takas günleri eşleşirse ancak baharda toplayıp kurutup sonbahara nasıl yetişir.

TCM 09-11-2022 07:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Renkli bahçem (Mesaj 1618256)
Rebel Starfighter Prime
Crushed Heart
Pink Berkeley Tie Dye
Taiga
Blood Moon
Green Berkeley Tie Dye
Sgt Peppers
Chocolate Stripes

Etkinlik paylaşımlarınızdaki domatesleriniz pek güzel, muhtemelen daha fazlası da vardır elinizde. Bu kadar çok çeşitle uğraşmak, tohumlarını ayrı almak, bulmak, ekmek, toplamak, çaprazlaşma riski; zor olmuyor mu...

Renkli bahçem 09-11-2022 12:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1618347)
Etkinlik paylaşımlarınızdaki domatesleriniz pek güzel, muhtemelen daha fazlası da vardır elinizde. Bu kadar çok çeşitle uğraşmak, tohumlarını ayrı almak, bulmak, ekmek, toplamak, çaprazlaşma riski; zor olmuyor mu...

Teşekkür ederim. Evet var. Evet zor oluyor ama çok seviyorum rengarenk bir bahçeyle ilgilenmeyi. Çaprazlamaya da maalesef dikkat edemiyorum çünkü ektiğim yer küçük. Domateste de zaten pek sorun olmuyor Allah'a şükür

telato 10-11-2022 19:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sernur (Mesaj 1618343)
Yabanı pırasa çiriş otu aynı bitki mi? Yabanı pırasaya İzmir Urla'da körmen denir çiriş otu zambakgillerden diye biliyorum.Körmen tohumu seneye toplayıp dağıtayım isterseniz ama yetişme ve takas günleri eşleşirse ancak baharda toplayıp kurutup sonbahara nasıl yetişir.

Körmen'i duymamıştım. Şimdi biraz araştırdım. İkisine de yabani pırasa deniyormuş. Ama aynı ot değilmiş. Körmen de ilgimi çekti. Şu sıralar yöresel otlara kafayı takmış:o durumdayım. Seneye paylaşımda bulunursanız. Memnun olurum. İlginiz için teşekkürler.

Renkli bahçem 10-11-2022 23:17

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi devrann (Mesaj 1618171)
Sn Sernur
Aslına bakarsanız çok fazla bir bilgi yok Bireciğin yıllardan beri sadece o bölgede ekilen lezzetli,daha çok kebapçıların tercih ettiği silindirik 25-30 cm civarında ve normal bildiğimiz patlıcanlara göre biraz kalın ve renk olarak daha açıkolmasıyla tanınabilir.Tat olarak çok iyi ve acısız çekirdek sayısının az olduğu belirtilmiş.Birde başka bir yerde olmuyormuş :)

Bende bu patlıcan türünü merak ediyorum. Paylaşan olmazsa trendyol da gördüm ordan temin edeceğim inşaAllah.

Renkli bahçem 10-11-2022 23:20

Hatay'ın çıtır kabak tatlısında kullanılan meşhur beyaz kabağından elinde olan varsa isterim

TCM 15-11-2022 16:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yavuz10 (Mesaj 1617875)
Aromatik ve tıbbi bitki paylaşımıda yapan olur mu acaba?

Ekinezya
Hibisküs
Tıbbi papatya
Lavanta gibi

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sezerakk (Mesaj 1617946)
Eğer elinde olan varsa Kapya Biber ve Demre Biberi isterim.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nazlı06 (Mesaj 1618203)
Hibiskus Civan percemi ekinezya gibi tıbbi aromatik bitki tohumu paylaşan olursa sevinirim

Aksilik olmazsa bu çeşitleri paylaşacağım..

Nurpkmzc 16-11-2022 19:51

Çin lahanası (napa cabbace), çarkıfelek meyvesi, kale, red robin domates, havuç, mini balkabağı

Naive green 17-11-2022 16:45

Herkesin emegine buradan tesekkurler. Ama ne menem bir şeymiş bu tohum takas dönemi. Gordüğün her tohumu içten içe iste, keşke benim de olsa de, çok sınırlı alanın olsun, iklim kısıtı bir yandan. Zaten amatörlüğün doruklarinda birisin, alsan belki de olmayacak.Ama yine de iste dur : ) Bunu yazmak istedim. belki başlıkla alakalı değil ama ben burada istenen tohumlara da talibim :))

rana58 21-11-2022 18:42

merhaba, benim de aklıma gelen
arşın börülce
limön otu
Martino's Roma domates
Principe Borges domates
kamber biber
Bazıları elimden geçti ama tohum kalmadı

obabilgesi 21-11-2022 19:14

Gerçek Hatay “baş biberi” , o eski minicik yapraklı yoğun kokulu maydonoz ve çiriş otu tohumu olsa nasıl sevinirim...

akaydo 23-11-2022 17:59

elinde padron biber ve gocmen arnavut biberi (cizgili) olan varsa paylasirsa cok sevinirim.

yavuz10 23-11-2022 18:15

Kabuksuz çerezlik kabak paylaşan çıkar m?��

AdamShine 27-11-2022 14:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yavuz10 (Mesaj 1618678)
Kabuksuz çerezlik kabak paylaşan çıkar m?��

Aynen, kabuksuz çekirdekli kabak tohumu paylaşabilen olur mu bu sene? Geçen sene yanlış tohum gelmişti, bu sene ulaşsak da çoğaltabilsek keşke

nazlı06 27-11-2022 16:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AdamShine (Mesaj 1618737)
Aynen, kabuksuz çekirdekli kabak tohumu paylaşabilen olur mu bu sene? Geçen sene yanlış tohum gelmişti, bu sene ulaşsak da çoğaltabilsek keşke

Geçen yıllarda ekmistim ama yakınına başka kabak ekince aslını koruyamadim o nedenle bir daha ekmedim

HAKAN_O 28-11-2022 16:02

atalık yerli tohumlar.
eskilerden kalma varsa özellikle geni ile oynanmamış saf tohumlar

almira 29-11-2022 14:29

Merhaba arkadaşlar. Elinde yolcu domatesi tohumu olup ta paylaşan olursa sevinirim

nazlı06 29-11-2022 16:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almira (Mesaj 1618802)
Merhaba arkadaşlar. Elinde yolcu domatesi tohumu olup ta paylaşan olursa sevinirim

Tadı çok güzel değil eksimsek bişey

istcallst 30-11-2022 10:18

3 Eklenti(ler)
Keşke kataloglarda olsa;
salçalık domates, delicata kabağı, red orach - kırmızı dağ ıspanağı ve dantel çiçekli yılan su kabağı

Zekoş 30-11-2022 10:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi istcallst (Mesaj 1618822)
Keşke kataloglarda olsa;
salçalık domates, delicata kabağı, red orach - kırmızı dağ ıspanağı ve dantel çiçekli yılan su kabağı

Sn.Ïstcalist red orach ıspanak benim listede var..bu akşam paylaşımla ugrascam ..Yılan kabagina bende çok heves etmiştim.Buldum ama düz çıktı sanırım tozlasmadan habersiz biri tarafindan tohum alinmistı😊

istcallst 30-11-2022 10:33

Tesekkür ederim Sn. Zekoş

obabilgesi 30-11-2022 19:16

Arkadaşlar, köy barbunyası isteyen yok mu yahu? 20 paket hazırladım, 4 taliplim çıktı...

Renkli bahçem 30-11-2022 19:17

Zahter ��

TCM 30-11-2022 20:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi obabilgesi (Mesaj 1618838)
Arkadaşlar, köy barbunyası isteyen yok mu yahu? 20 paket hazırladım, 4 taliplim çıktı...

:p Allayıp pullasak mı acaba biraz. Haşlarsan şöyle olur, közlersen böyle olur, düdüklüde yaparsan güzel olur da güveçte yaparsan dadından yenmez diye.

istcallst 01-12-2022 07:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zekoş (Mesaj 1618823)
Sn.Ïstcalist red orach ıspanak benim listede var..bu akşam paylaşımla ugrascam ..Yılan kabagina bende çok heves etmiştim.Buldum ama düz çıktı sanırım tozlasmadan habersiz biri tarafindan tohum alinmistı😊

Bende yeşil renkli orach ıspanak var, tohumlar her sene kendiliğinden çıkıyor bahçede, bu nedenle sanırım tohum keselerden çıkartmaya hiç gerek yok

istcallst 01-12-2022 07:26

Alıntı:

Ben de talepte bulundum, fakat şimdiye kadar sadece taze fasulye yetiştirdim.
Barbunya bir iki defa denedim, ama emin olamadım nasıl toplamam gerekir hepsini olgunlaşmasını mı bekleyim yoksa ayni taze fasulye gibi topladıkça daha fazla ürün veriyor mu. Ben çok az verim aldım. Taze fasulye gibi aynı zamanda mi ekiliyor?

nazlı06 01-12-2022 07:31

Alıntı:

Ben barbunya yetiştiremiyorum sıcak geliyor ama fasulye oluyor ben anlamadim

TCM 01-12-2022 10:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi istcallst (Mesaj 1618853)
Barbunya bir iki defa denedim, ama emin olamadım nasıl toplamam gerekir hepsini olgunlaşmasını mı bekleyim yoksa ayni taze fasulye gibi topladıkça daha fazla ürün veriyor mu. Ben çok az verim aldım. Taze fasulye gibi aynı zamanda mi ekiliyor?

Teknik olarak araştırayım dedim ama düzgün bilgi bulamadım nette. Yöredeki yapılanlara göre gözlemimi paylaşayım;

Barbunya güneş istiyor ama çok sıcakta meyve vermiyor. Muhtemel domates gibi yayla ortamındaki gece-gündüz sıcaklık farkı barbunyanın esas ihtiyacı olan. Ovada barbunya yetiştirmezler mesela, veya ben hiç denk gelmedim, kuru fasulye bile eken yok. Ama taze fasulyeyi ovada çok sıcaklara denk gelmeyecek şekilde ilkbahar başında veya yaz sonunda ekerler. Ama yaylada yetişen ürünün farkını (tıpkı biber-domates-vs. gibi) benim gibi pek damak tadı olmayan bile anlar.

nazlı06 01-12-2022 11:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1618856)
Teknik olarak araştırayım dedim ama düzgün bilgi bulamadım nette. Yöredeki yapılanlara göre gözlemimi paylaşayım;

Barbunya güneş istiyor ama çok sıcakta meyve vermiyor. Muhtemel domates gibi yayla ortamındaki gece-gündüz sıcaklık farkı barbunyanın esas ihtiyacı olan. Ovada barbunya yetiştirmezler mesela, veya ben hiç denk gelmedim, kuru fasulye bile eken yok. Ama taze fasulyeyi ovada çok sıcaklara denk gelmeyecek şekilde ilkbahar başında veya yaz sonunda ekerler. Ama yaylada yetişen ürünün farkını (tıpkı biber-domates-vs. gibi) benim gibi pek damak tadı olmayan bile anlar.

Biz ovadayiz bizim köy fasulye üssü baharda ve temmuzda 2 kez donumler dolusu Alman ayse ekerler . Ben sadece baharda ektiğini yesertebiliyorum

obabilgesi 01-12-2022 14:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1618846)
:p Allayıp pullasak mı acaba biraz. Haşlarsan şöyle olur, közlersen böyle olur, düdüklüde yaparsan güzel olur da güveçte yaparsan dadından yenmez diye.

Beğenen elleriniz dert görmesin efendim :) Hayır yani başka bişey olsa reklamı patlatıcam da, z.yağlı barbunya yaptık bildiğimiz barbunyadan bir tık daha yoğun tat aldık. Ne anlatayım, nasıl süsleyeyim bilemedim ki:)
Ama şu konuda temin ederim resmen 0 bakımla büyüdüler! Bitki olarak çok güçlü ve dayanıklı....

obabilgesi 01-12-2022 14:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi istcallst (Mesaj 1618853)

Aynı fasulye gibi, bakım ve beklentisi... Ben bunları dalında kuruttum (elimde tohum olsun diye ve tabi ilgisizlikten:) ) İsterseniz baklalar dolgunlaşınca toplayın direkt ayıklayıp kurutmadan dondurucuya atın. Biz öyle yapıp, hiç haşlamadan direkt yemeğini yapardık. Tabi oldukça toplamak lazım ki yeni çiçekler açsın...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025