agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   2022-2023 Tohum Paylaşım (https://www.agaclar.net/forum/2022-2023-tohum-paylasim/)
-   -   Bu etkinlikte (2022-2023) Paylaşılmasını istediğiniz tohumlar (https://www.agaclar.net/forum/2022-2023-tohum-paylasim/45261.htm)

akaydo 23-11-2022 17:59

elinde padron biber ve gocmen arnavut biberi (cizgili) olan varsa paylasirsa cok sevinirim.

yavuz10 23-11-2022 18:15

Kabuksuz çerezlik kabak paylaşan çıkar m?��

AdamShine 27-11-2022 14:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yavuz10 (Mesaj 1618678)
Kabuksuz çerezlik kabak paylaşan çıkar m?��

Aynen, kabuksuz çekirdekli kabak tohumu paylaşabilen olur mu bu sene? Geçen sene yanlış tohum gelmişti, bu sene ulaşsak da çoğaltabilsek keşke

nazlı06 27-11-2022 16:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AdamShine (Mesaj 1618737)
Aynen, kabuksuz çekirdekli kabak tohumu paylaşabilen olur mu bu sene? Geçen sene yanlış tohum gelmişti, bu sene ulaşsak da çoğaltabilsek keşke

Geçen yıllarda ekmistim ama yakınına başka kabak ekince aslını koruyamadim o nedenle bir daha ekmedim

HAKAN_O 28-11-2022 16:02

atalık yerli tohumlar.
eskilerden kalma varsa özellikle geni ile oynanmamış saf tohumlar

almira 29-11-2022 14:29

Merhaba arkadaşlar. Elinde yolcu domatesi tohumu olup ta paylaşan olursa sevinirim

nazlı06 29-11-2022 16:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almira (Mesaj 1618802)
Merhaba arkadaşlar. Elinde yolcu domatesi tohumu olup ta paylaşan olursa sevinirim

Tadı çok güzel değil eksimsek bişey

istcallst 30-11-2022 10:18

3 Eklenti(ler)
Keşke kataloglarda olsa;
salçalık domates, delicata kabağı, red orach - kırmızı dağ ıspanağı ve dantel çiçekli yılan su kabağı

Zekoş 30-11-2022 10:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi istcallst (Mesaj 1618822)
Keşke kataloglarda olsa;
salçalık domates, delicata kabağı, red orach - kırmızı dağ ıspanağı ve dantel çiçekli yılan su kabağı

Sn.Ïstcalist red orach ıspanak benim listede var..bu akşam paylaşımla ugrascam ..Yılan kabagina bende çok heves etmiştim.Buldum ama düz çıktı sanırım tozlasmadan habersiz biri tarafindan tohum alinmistı😊

istcallst 30-11-2022 10:33

Tesekkür ederim Sn. Zekoş

obabilgesi 30-11-2022 19:16

Arkadaşlar, köy barbunyası isteyen yok mu yahu? 20 paket hazırladım, 4 taliplim çıktı...

Renkli bahçem 30-11-2022 19:17

Zahter ��

TCM 30-11-2022 20:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi obabilgesi (Mesaj 1618838)
Arkadaşlar, köy barbunyası isteyen yok mu yahu? 20 paket hazırladım, 4 taliplim çıktı...

:p Allayıp pullasak mı acaba biraz. Haşlarsan şöyle olur, közlersen böyle olur, düdüklüde yaparsan güzel olur da güveçte yaparsan dadından yenmez diye.

istcallst 01-12-2022 07:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zekoş (Mesaj 1618823)
Sn.Ïstcalist red orach ıspanak benim listede var..bu akşam paylaşımla ugrascam ..Yılan kabagina bende çok heves etmiştim.Buldum ama düz çıktı sanırım tozlasmadan habersiz biri tarafindan tohum alinmistı😊


Bende yeşil renkli orach ıspanak var, tohumlar her sene kendiliğinden çıkıyor bahçede, bu nedenle sanırım tohum keselerden çıkartmaya hiç gerek yok

istcallst 01-12-2022 07:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi obabilgesi (Mesaj 1618838)
Arkadaşlar, köy barbunyası isteyen yok mu yahu? 20 paket hazırladım, 4 taliplim çıktı...

Ben de talepte bulundum, fakat şimdiye kadar sadece taze fasulye yetiştirdim.
Barbunya bir iki defa denedim, ama emin olamadım nasıl toplamam gerekir hepsini olgunlaşmasını mı bekleyim yoksa ayni taze fasulye gibi topladıkça daha fazla ürün veriyor mu. Ben çok az verim aldım. Taze fasulye gibi aynı zamanda mi ekiliyor?

nazlı06 01-12-2022 07:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi obabilgesi (Mesaj 1618838)
Arkadaşlar, köy barbunyası isteyen yok mu yahu? 20 paket hazırladım, 4 taliplim çıktı...

Ben barbunya yetiştiremiyorum sıcak geliyor ama fasulye oluyor ben anlamadim

TCM 01-12-2022 10:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi istcallst (Mesaj 1618853)
Ben de talepte bulundum, fakat şimdiye kadar sadece taze fasulye yetiştirdim.
Barbunya bir iki defa denedim, ama emin olamadım nasıl toplamam gerekir hepsini olgunlaşmasını mı bekleyim yoksa ayni taze fasulye gibi topladıkça daha fazla ürün veriyor mu. Ben çok az verim aldım. Taze fasulye gibi aynı zamanda mi ekiliyor?

Teknik olarak araştırayım dedim ama düzgün bilgi bulamadım nette. Yöredeki yapılanlara göre gözlemimi paylaşayım;

Barbunya güneş istiyor ama çok sıcakta meyve vermiyor. Muhtemel domates gibi yayla ortamındaki gece-gündüz sıcaklık farkı barbunyanın esas ihtiyacı olan. Ovada barbunya yetiştirmezler mesela, veya ben hiç denk gelmedim, kuru fasulye bile eken yok. Ama taze fasulyeyi ovada çok sıcaklara denk gelmeyecek şekilde ilkbahar başında veya yaz sonunda ekerler. Ama yaylada yetişen ürünün farkını (tıpkı biber-domates-vs. gibi) benim gibi pek damak tadı olmayan bile anlar.

nazlı06 01-12-2022 11:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1618856)
Teknik olarak araştırayım dedim ama düzgün bilgi bulamadım nette. Yöredeki yapılanlara göre gözlemimi paylaşayım;

Barbunya güneş istiyor ama çok sıcakta meyve vermiyor. Muhtemel domates gibi yayla ortamındaki gece-gündüz sıcaklık farkı barbunyanın esas ihtiyacı olan. Ovada barbunya yetiştirmezler mesela, veya ben hiç denk gelmedim, kuru fasulye bile eken yok. Ama taze fasulyeyi ovada çok sıcaklara denk gelmeyecek şekilde ilkbahar başında veya yaz sonunda ekerler. Ama yaylada yetişen ürünün farkını (tıpkı biber-domates-vs. gibi) benim gibi pek damak tadı olmayan bile anlar.

Biz ovadayiz bizim köy fasulye üssü baharda ve temmuzda 2 kez donumler dolusu Alman ayse ekerler . Ben sadece baharda ektiğini yesertebiliyorum

obabilgesi 01-12-2022 14:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1618846)
:p Allayıp pullasak mı acaba biraz. Haşlarsan şöyle olur, közlersen böyle olur, düdüklüde yaparsan güzel olur da güveçte yaparsan dadından yenmez diye.

Beğenen elleriniz dert görmesin efendim :) Hayır yani başka bişey olsa reklamı patlatıcam da, z.yağlı barbunya yaptık bildiğimiz barbunyadan bir tık daha yoğun tat aldık. Ne anlatayım, nasıl süsleyeyim bilemedim ki:)
Ama şu konuda temin ederim resmen 0 bakımla büyüdüler! Bitki olarak çok güçlü ve dayanıklı....

obabilgesi 01-12-2022 14:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi istcallst (Mesaj 1618853)
Ben de talepte bulundum, fakat şimdiye kadar sadece taze fasulye yetiştirdim.
Barbunya bir iki defa denedim, ama emin olamadım nasıl toplamam gerekir hepsini olgunlaşmasını mı bekleyim yoksa ayni taze fasulye gibi topladıkça daha fazla ürün veriyor mu. Ben çok az verim aldım. Taze fasulye gibi aynı zamanda mi ekiliyor?

Aynı fasulye gibi, bakım ve beklentisi... Ben bunları dalında kuruttum (elimde tohum olsun diye ve tabi ilgisizlikten:) ) İsterseniz baklalar dolgunlaşınca toplayın direkt ayıklayıp kurutmadan dondurucuya atın. Biz öyle yapıp, hiç haşlamadan direkt yemeğini yapardık. Tabi oldukça toplamak lazım ki yeni çiçekler açsın...

obabilgesi 01-12-2022 14:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nazlı06 (Mesaj 1618854)
Ben barbunya yetiştiremiyorum sıcak geliyor ama fasulye oluyor ben anlamadim

Doğrudur inanın bilmiyorum, ben (bu şuan elimdeki tohumlar için konuşmuyorum) aynı fasulye gibi eker, aynı bakımı yapar ve bolca toplardık. Fasulye ile farkını hiç hissetmedim, tabi iklimsel olabilir...

TCM 01-12-2022 16:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi obabilgesi (Mesaj 1618858)
Beğenen elleriniz dert görmesin efendim :) Hayır yani başka bişey olsa reklamı patlatıcam da, z.yağlı barbunya yaptık bildiğimiz barbunyadan bir tık daha yoğun tat aldık. Ne anlatayım, nasıl süsleyeyim bilemedim ki:)
Ama şu konuda temin ederim resmen 0 bakımla büyüdüler! Bitki olarak çok güçlü ve dayanıklı....

Burası yeri değil ama olsun, etkinlik bitiyor zaten bundan sonra tohum mu istenirmiş, seneye istesinler...

Eviniz pek güzel, pek çok güzel, sağlıkla mutlulukla sevdiklerinizle oturun... Dışını çok koyu renkli olmayan taşla kaplatın, ama taşların arasını derzle doldurup bi de sonradan derzlerin üzerini siyah boyayla çizerseniz kazmayı alır gelirim ona göre..

Şimdi bu evin bahçesine, kenara saç ayağını kurdunuz. Baharda budadığınız elmanın, armudun, narın dallarını uygun ebatlarda kırıp tutuşturdunuz. Sonra güveci koydunuz üzerine... Soğanları attınız zeytinyağının içine, bir iki tahta kaşıkla çevirdikten sonra @bahcedenn in Slonovo Uvo Kapya biberinden bir taneyi, benim paylaştığım çarliston biberden de iki taneyi yarım cm boyutlarda doğrayarak soğanların yanına ekliyoruz. Aynı tahta kaşıkla iki kez çevirdikten sonra da dört beş tane @mister73 ün buena mulata biberini bütün olarak koyuyoruz. güzelce kavurduktan sonra, öldürmeycez ama, ateş fazlaysa alttaki odunlardan bir kaçını alacaz. Sıra geldi salçaya, etrafa bakınacaz, hanım yoksa bir tatlı kaşığı salçayı, tepemizde tünüyorsa da bir yemek kaşığı salçayı kavuracaz. Gelelim domatese...Yarım bulgar domatesini, bir küçük boy hafize baliç pembesini iki tane de küçük boy blue beauty domatesi küp küp doğrayıp atıyoruz güvece. Güzelce harmanlayarak ama çok ta incitmeyerek çeviriyoruz. Sonra da içerisine az haşlanmış İspir in şeker fasulyesini, kararınca et suyunu, tuzu, biberi ekleyip kapağını da kapatarak tıngır mıngır pişmeye bırakıyoruz...

Bu şekilde pişen bakliyatın türü, cinsi, modeli ne olursa olsun, günün hangi saati olursa olsun her gün yerim.. Hele yanında ekşi mayadan ekmek olursa...

Seneye tohumlar böyle paylaşın bakalım ne olacak...

Unutmadan ateşi söndürmeyi unutmayın.. Arkadaşın evi yeni daha..

obabilgesi 01-12-2022 19:19

Bu nasıl bir tarif, bu nasıl bir reklam :) Bu neydi böyle sevgili TCM :)))
Ben bu beceriksizlikle elimde kaşıkçı elması olsa 10 kuruşa satacak adam bulamam:)

yavuz10 01-12-2022 21:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1618862)
Burası yeri değil ama olsun, etkinlik bitiyor zaten bundan sonra tohum mu istenirmiş, seneye istesinler...

Şimdi bu evin bahçesine, kenara saç ayağını kurdunuz. Baharda budadığınız elmanın, armudun, narın dallarını uygun ebatlarda kırıp tutuşturdunuz. Sonra güveci koydunuz üzerine... Soğanları attınız zeytinyağının içine, bir iki tahta kaşıkla çevirdikten sonra @bahcedenn in Slonovo Uvo Kapya biberinden bir taneyi, benim paylaştığım çarliston biberden de iki taneyi yarım cm boyutlarda doğrayarak soğanların yanına ekliyoruz. Aynı tahta kaşıkla iki kez çevirdikten sonra da dört beş tane @mister73 ün buena mulata biberini bütün olarak koyuyoruz. güzelce kavurduktan sonra, öldürmeycez ama, ateş fazlaysa alttaki odunlardan bir kaçını alacaz. Sıra geldi salçaya, etrafa bakınacaz, hanım yoksa bir tatlı kaşığı salçayı, tepemizde tünüyorsa da bir yemek kaşığı salçayı kavuracaz. Gelelim domatese...Yarım bulgar domatesini, bir küçük boy hafize baliç pembesini iki tane de küçük boy blue beauty domatesi küp küp doğrayıp atıyoruz güvece. Güzelce harmanlayarak ama çok ta incitmeyerek çeviriyoruz. Sonra da içerisine az haşlanmış İspir in şeker fasulyesini, kararınca et suyunu, tuzu, biberi ekleyip kapağını da kapatarak tıngır mıngır pişmeye bırakıyoruz...

Bu şekilde pişen bakliyatın türü, cinsi, modeli ne olursa olsun, günün hangi saati olursa olsun her gün yerim.. Hele yanında ekşi mayadan ekmek olursa...

Aa resmen benim kuru fasulyelerin tarifini vermişsiniz. İspire gerek yok tam kurumadan toplayın sonra direk haşlamadan yemeğe dahil edin hemen pişer :D

Serdars1 01-12-2022 21:56

.
 
Güzel kokulu çicek tohumları olsa çok güzel olurdu

benceemerik 02-12-2022 11:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi obabilgesi (Mesaj 1618838)
Arkadaşlar, köy barbunyası isteyen yok mu yahu? 20 paket hazırladım, 4 taliplim çıktı...

25 tohum sınırım olmasa eklerdim. o kadar çok domates çeşidi vardı ki başka şeylere pek az kota kaldı. Keşke 50 olsaydı sınır.

halcur 02-12-2022 15:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi benceemerik (Mesaj 1618891)
25 tohum sınırım olmasa eklerdim. o kadar çok domates çeşidi vardı ki başka şeylere pek az kota kaldı. Keşke 50 olsaydı sınır.

Siz yeni üyesiniz. Yeni üyelerin tohum hakkı 15'ti diye hatırlıyorum.

Alıntı:

Önemli: Etkinliğe ilk kez katılan bir üye, şayet tohum paylaşmayıp sadece talep ediyorsa, en fazla 15 çeşit tohum talep edebilir.
2022-2023 Tohum Paylaşım Etkinliği Genel Prensipleri

istcallst 03-12-2022 13:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Serdars1 (Mesaj 1618873)
Güzel kokulu çicek tohumları olsa çok güzel olurdu

Ben de isterim ama kokulu çiçekler genelde hep soğanlı, rizomlu (nergis, sümbül...) veya sarmaşıklar ya da çalılar (yasemin, selukka, hanımeli, gül gibi).

Bildiğim güzel bal kokulu çiçekleri olan bir çeşit var, daha önceki yıllarda paylaştım - alyssum kraliyet halısı (fidancılarda genelde oluyor). Düşen tohumlardan kendi kendine çoğalıyor.


http://www.agaclar.net/forum/attachm...6-alyssum1.jpg

Serdars1 03-12-2022 13:44

Çok güzelmiş

Serdars1 03-12-2022 13:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi istcallst (Mesaj 1618934)
Ben de isterim ama kokulu çiçekler genelde hep soğanlı, rizomlu (nergis, sümbül...) veya sarmaşıklar ya da çalılar (yasemin, selukka, hanımeli, gül gibi).

Bildiğim güzel bal kokulu çiçekleri olan bir çeşit var, daha önceki yıllarda paylaştım - alyssum kraliyet halısı (fidancılarda genelde oluyor). Düşen tohumlardan kendi kendine çoğalıyor.


http://www.agaclar.net/forum/attachm...6-alyssum1.jpg

Çok güzel


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025