![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 428
|
Alıntı:
![]() ![]() Ama şu konuda temin ederim resmen 0 bakımla büyüdüler! Bitki olarak çok güçlü ve dayanıklı.... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,892
|
Alıntı:
Eviniz pek güzel, pek çok güzel, sağlıkla mutlulukla sevdiklerinizle oturun... Dışını çok koyu renkli olmayan taşla kaplatın, ama taşların arasını derzle doldurup bi de sonradan derzlerin üzerini siyah boyayla çizerseniz kazmayı alır gelirim ona göre.. Şimdi bu evin bahçesine, kenara saç ayağını kurdunuz. Baharda budadığınız elmanın, armudun, narın dallarını uygun ebatlarda kırıp tutuşturdunuz. Sonra güveci koydunuz üzerine... Soğanları attınız zeytinyağının içine, bir iki tahta kaşıkla çevirdikten sonra @bahcedenn in Slonovo Uvo Kapya biberinden bir taneyi, benim paylaştığım çarliston biberden de iki taneyi yarım cm boyutlarda doğrayarak soğanların yanına ekliyoruz. Aynı tahta kaşıkla iki kez çevirdikten sonra da dört beş tane @mister73 ün buena mulata biberini bütün olarak koyuyoruz. güzelce kavurduktan sonra, öldürmeycez ama, ateş fazlaysa alttaki odunlardan bir kaçını alacaz. Sıra geldi salçaya, etrafa bakınacaz, hanım yoksa bir tatlı kaşığı salçayı, tepemizde tünüyorsa da bir yemek kaşığı salçayı kavuracaz. Gelelim domatese...Yarım bulgar domatesini, bir küçük boy hafize baliç pembesini iki tane de küçük boy blue beauty domatesi küp küp doğrayıp atıyoruz güvece. Güzelce harmanlayarak ama çok ta incitmeyerek çeviriyoruz. Sonra da içerisine az haşlanmış İspir in şeker fasulyesini, kararınca et suyunu, tuzu, biberi ekleyip kapağını da kapatarak tıngır mıngır pişmeye bırakıyoruz... Bu şekilde pişen bakliyatın türü, cinsi, modeli ne olursa olsun, günün hangi saati olursa olsun her gün yerim.. Hele yanında ekşi mayadan ekmek olursa... Seneye tohumlar böyle paylaşın bakalım ne olacak... Unutmadan ateşi söndürmeyi unutmayın.. Arkadaşın evi yeni daha.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-07-2022
Şehir: Türkiye
Mesajlar: 277
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-10-2020
Şehir: Şarköy
Mesajlar: 96
|
.
Güzel kokulu çicek tohumları olsa çok güzel olurdu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2009
Şehir: Mugla-Gokova
Mesajlar: 426
|
Ben de isterim ama kokulu çiçekler genelde hep soğanlı, rizomlu (nergis, sümbül...) veya sarmaşıklar ya da çalılar (yasemin, selukka, hanımeli, gül gibi). Bildiğim güzel bal kokulu çiçekleri olan bir çeşit var, daha önceki yıllarda paylaştım - alyssum kraliyet halısı (fidancılarda genelde oluyor). Düşen tohumlardan kendi kendine çoğalıyor. http://www.agaclar.net/forum/attachm...6-alyssum1.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-10-2020
Şehir: Şarköy
Mesajlar: 96
|
Çok güzelmiş |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-10-2020
Şehir: Şarköy
Mesajlar: 96
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|