agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2022-2023 Tohum Paylaşım
(https)




Beğeni Düzeni183Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-12-2022, 14:39   #1
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 428
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Allayıp pullasak mı acaba biraz. Haşlarsan şöyle olur, közlersen böyle olur, düdüklüde yaparsan güzel olur da güveçte yaparsan dadından yenmez diye.
Beğenen elleriniz dert görmesin efendim Hayır yani başka bişey olsa reklamı patlatıcam da, z.yağlı barbunya yaptık bildiğimiz barbunyadan bir tık daha yoğun tat aldık. Ne anlatayım, nasıl süsleyeyim bilemedim ki
Ama şu konuda temin ederim resmen 0 bakımla büyüdüler! Bitki olarak çok güçlü ve dayanıklı....

obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2022, 16:59   #2
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,892
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi obabilgesi Mesajı Göster
Beğenen elleriniz dert görmesin efendim Hayır yani başka bişey olsa reklamı patlatıcam da, z.yağlı barbunya yaptık bildiğimiz barbunyadan bir tık daha yoğun tat aldık. Ne anlatayım, nasıl süsleyeyim bilemedim ki
Ama şu konuda temin ederim resmen 0 bakımla büyüdüler! Bitki olarak çok güçlü ve dayanıklı....
Burası yeri değil ama olsun, etkinlik bitiyor zaten bundan sonra tohum mu istenirmiş, seneye istesinler...

Eviniz pek güzel, pek çok güzel, sağlıkla mutlulukla sevdiklerinizle oturun... Dışını çok koyu renkli olmayan taşla kaplatın, ama taşların arasını derzle doldurup bi de sonradan derzlerin üzerini siyah boyayla çizerseniz kazmayı alır gelirim ona göre..

Şimdi bu evin bahçesine, kenara saç ayağını kurdunuz. Baharda budadığınız elmanın, armudun, narın dallarını uygun ebatlarda kırıp tutuşturdunuz. Sonra güveci koydunuz üzerine... Soğanları attınız zeytinyağının içine, bir iki tahta kaşıkla çevirdikten sonra @bahcedenn in Slonovo Uvo Kapya biberinden bir taneyi, benim paylaştığım çarliston biberden de iki taneyi yarım cm boyutlarda doğrayarak soğanların yanına ekliyoruz. Aynı tahta kaşıkla iki kez çevirdikten sonra da dört beş tane @mister73 ün buena mulata biberini bütün olarak koyuyoruz. güzelce kavurduktan sonra, öldürmeycez ama, ateş fazlaysa alttaki odunlardan bir kaçını alacaz. Sıra geldi salçaya, etrafa bakınacaz, hanım yoksa bir tatlı kaşığı salçayı, tepemizde tünüyorsa da bir yemek kaşığı salçayı kavuracaz. Gelelim domatese...Yarım bulgar domatesini, bir küçük boy hafize baliç pembesini iki tane de küçük boy blue beauty domatesi küp küp doğrayıp atıyoruz güvece. Güzelce harmanlayarak ama çok ta incitmeyerek çeviriyoruz. Sonra da içerisine az haşlanmış İspir in şeker fasulyesini, kararınca et suyunu, tuzu, biberi ekleyip kapağını da kapatarak tıngır mıngır pişmeye bırakıyoruz...

Bu şekilde pişen bakliyatın türü, cinsi, modeli ne olursa olsun, günün hangi saati olursa olsun her gün yerim.. Hele yanında ekşi mayadan ekmek olursa...

Seneye tohumlar böyle paylaşın bakalım ne olacak...

Unutmadan ateşi söndürmeyi unutmayın.. Arkadaşın evi yeni daha..

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2022, 21:24   #3
Ağaç Dostu
 
yavuz10's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-07-2022
Şehir: Türkiye
Mesajlar: 277
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Burası yeri değil ama olsun, etkinlik bitiyor zaten bundan sonra tohum mu istenirmiş, seneye istesinler...

Şimdi bu evin bahçesine, kenara saç ayağını kurdunuz. Baharda budadığınız elmanın, armudun, narın dallarını uygun ebatlarda kırıp tutuşturdunuz. Sonra güveci koydunuz üzerine... Soğanları attınız zeytinyağının içine, bir iki tahta kaşıkla çevirdikten sonra @bahcedenn in Slonovo Uvo Kapya biberinden bir taneyi, benim paylaştığım çarliston biberden de iki taneyi yarım cm boyutlarda doğrayarak soğanların yanına ekliyoruz. Aynı tahta kaşıkla iki kez çevirdikten sonra da dört beş tane @mister73 ün buena mulata biberini bütün olarak koyuyoruz. güzelce kavurduktan sonra, öldürmeycez ama, ateş fazlaysa alttaki odunlardan bir kaçını alacaz. Sıra geldi salçaya, etrafa bakınacaz, hanım yoksa bir tatlı kaşığı salçayı, tepemizde tünüyorsa da bir yemek kaşığı salçayı kavuracaz. Gelelim domatese...Yarım bulgar domatesini, bir küçük boy hafize baliç pembesini iki tane de küçük boy blue beauty domatesi küp küp doğrayıp atıyoruz güvece. Güzelce harmanlayarak ama çok ta incitmeyerek çeviriyoruz. Sonra da içerisine az haşlanmış İspir in şeker fasulyesini, kararınca et suyunu, tuzu, biberi ekleyip kapağını da kapatarak tıngır mıngır pişmeye bırakıyoruz...

Bu şekilde pişen bakliyatın türü, cinsi, modeli ne olursa olsun, günün hangi saati olursa olsun her gün yerim.. Hele yanında ekşi mayadan ekmek olursa...
Aa resmen benim kuru fasulyelerin tarifini vermişsiniz. İspire gerek yok tam kurumadan toplayın sonra direk haşlamadan yemeğe dahil edin hemen pişer

TCM beğendi.
yavuz10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2022, 21:56   #4
Ağaçsever
 
Serdars1's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-10-2020
Şehir: Şarköy
Mesajlar: 96
.

Güzel kokulu çicek tohumları olsa çok güzel olurdu

Zekoş ve istcallst beğendi.
Serdars1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2022, 13:38   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-05-2009
Şehir: Mugla-Gokova
Mesajlar: 426
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Serdars1 Mesajı Göster
Güzel kokulu çicek tohumları olsa çok güzel olurdu
Ben de isterim ama kokulu çiçekler genelde hep soğanlı, rizomlu (nergis, sümbül...) veya sarmaşıklar ya da çalılar (yasemin, selukka, hanımeli, gül gibi).

Bildiğim güzel bal kokulu çiçekleri olan bir çeşit var, daha önceki yıllarda paylaştım - alyssum kraliyet halısı (fidancılarda genelde oluyor). Düşen tohumlardan kendi kendine çoğalıyor.


http://www.agaclar.net/forum/attachm...6-alyssum1.jpg

Serdars1 beğendi.
istcallst Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2022, 13:44   #6
Ağaçsever
 
Serdars1's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-10-2020
Şehir: Şarköy
Mesajlar: 96
Çok güzelmiş

Serdars1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2022, 13:44   #7
Ağaçsever
 
Serdars1's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-10-2020
Şehir: Şarköy
Mesajlar: 96
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi istcallst Mesajı Göster
Ben de isterim ama kokulu çiçekler genelde hep soğanlı, rizomlu (nergis, sümbül...) veya sarmaşıklar ya da çalılar (yasemin, selukka, hanımeli, gül gibi).

Bildiğim güzel bal kokulu çiçekleri olan bir çeşit var, daha önceki yıllarda paylaştım - alyssum kraliyet halısı (fidancılarda genelde oluyor). Düşen tohumlardan kendi kendine çoğalıyor.


http://www.agaclar.net/forum/attachm...6-alyssum1.jpg
Çok güzel

Serdars1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025