![]() |
|
![]() |
#61 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-03-2022
|
elinde padron biber ve gocmen arnavut biberi (cizgili) olan varsa paylasirsa cok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-07-2022
|
Kabuksuz çerezlik kabak paylaşan çıkar m? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-09-2020
|
Aynen, kabuksuz çekirdekli kabak tohumu paylaşabilen olur mu bu sene? Geçen sene yanlış tohum gelmişti, bu sene ulaşsak da çoğaltabilsek keşke |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
|
Geçen yıllarda ekmistim ama yakınına başka kabak ekince aslını koruyamadim o nedenle bir daha ekmedim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-06-2006
|
atalık yerli tohumlar. eskilerden kalma varsa özellikle geni ile oynanmamış saf tohumlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Ağaç Dostu
|
Tadı çok güzel değil eksimsek bişey |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2009
|
Keşke kataloglarda olsa; salçalık domates, delicata kabağı, red orach - kırmızı dağ ıspanağı ve dantel çiçekli yılan su kabağı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Ağaç Dostu.
|
Sn.Ïstcalist red orach ıspanak benim listede var..bu akşam paylaşımla ugrascam ..Yılan kabagina bende çok heves etmiştim.Buldum ama düz çıktı sanırım tozlasmadan habersiz biri tarafindan tohum alinmistı😊 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Ağaç Dostu
|
Tesekkür ederim Sn. Zekoş |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-10-2011
|
Arkadaşlar, köy barbunyası isteyen yok mu yahu? 20 paket hazırladım, 4 taliplim çıktı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-04-2022
|
Zahter |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bende yeşil renkli orach ıspanak var, tohumlar her sene kendiliğinden çıkıyor bahçede, bu nedenle sanırım tohum keselerden çıkartmaya hiç gerek yok |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Barbunya bir iki defa denedim, ama emin olamadım nasıl toplamam gerekir hepsini olgunlaşmasını mı bekleyim yoksa ayni taze fasulye gibi topladıkça daha fazla ürün veriyor mu. Ben çok az verim aldım. Taze fasulye gibi aynı zamanda mi ekiliyor? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Ağaç Dostu
|
Ben barbunya yetiştiremiyorum sıcak geliyor ama fasulye oluyor ben anlamadim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Barbunya güneş istiyor ama çok sıcakta meyve vermiyor. Muhtemel domates gibi yayla ortamındaki gece-gündüz sıcaklık farkı barbunyanın esas ihtiyacı olan. Ovada barbunya yetiştirmezler mesela, veya ben hiç denk gelmedim, kuru fasulye bile eken yok. Ama taze fasulyeyi ovada çok sıcaklara denk gelmeyecek şekilde ilkbahar başında veya yaz sonunda ekerler. Ama yaylada yetişen ürünün farkını (tıpkı biber-domates-vs. gibi) benim gibi pek damak tadı olmayan bile anlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Ama şu konuda temin ederim resmen 0 bakımla büyüdüler! Bitki olarak çok güçlü ve dayanıklı.... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Ağaç Dostu
|
Doğrudur inanın bilmiyorum, ben (bu şuan elimdeki tohumlar için konuşmuyorum) aynı fasulye gibi eker, aynı bakımı yapar ve bolca toplardık. Fasulye ile farkını hiç hissetmedim, tabi iklimsel olabilir... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Eviniz pek güzel, pek çok güzel, sağlıkla mutlulukla sevdiklerinizle oturun... Dışını çok koyu renkli olmayan taşla kaplatın, ama taşların arasını derzle doldurup bi de sonradan derzlerin üzerini siyah boyayla çizerseniz kazmayı alır gelirim ona göre.. Şimdi bu evin bahçesine, kenara saç ayağını kurdunuz. Baharda budadığınız elmanın, armudun, narın dallarını uygun ebatlarda kırıp tutuşturdunuz. Sonra güveci koydunuz üzerine... Soğanları attınız zeytinyağının içine, bir iki tahta kaşıkla çevirdikten sonra @bahcedenn in Slonovo Uvo Kapya biberinden bir taneyi, benim paylaştığım çarliston biberden de iki taneyi yarım cm boyutlarda doğrayarak soğanların yanına ekliyoruz. Aynı tahta kaşıkla iki kez çevirdikten sonra da dört beş tane @mister73 ün buena mulata biberini bütün olarak koyuyoruz. güzelce kavurduktan sonra, öldürmeycez ama, ateş fazlaysa alttaki odunlardan bir kaçını alacaz. Sıra geldi salçaya, etrafa bakınacaz, hanım yoksa bir tatlı kaşığı salçayı, tepemizde tünüyorsa da bir yemek kaşığı salçayı kavuracaz. Gelelim domatese...Yarım bulgar domatesini, bir küçük boy hafize baliç pembesini iki tane de küçük boy blue beauty domatesi küp küp doğrayıp atıyoruz güvece. Güzelce harmanlayarak ama çok ta incitmeyerek çeviriyoruz. Sonra da içerisine az haşlanmış İspir in şeker fasulyesini, kararınca et suyunu, tuzu, biberi ekleyip kapağını da kapatarak tıngır mıngır pişmeye bırakıyoruz... Bu şekilde pişen bakliyatın türü, cinsi, modeli ne olursa olsun, günün hangi saati olursa olsun her gün yerim.. Hele yanında ekşi mayadan ekmek olursa... Seneye tohumlar böyle paylaşın bakalım ne olacak... Unutmadan ateşi söndürmeyi unutmayın.. Arkadaşın evi yeni daha.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Ağaç Dostu
|
Bu nasıl bir tarif, bu nasıl bir reklam ![]() ![]() Ben bu beceriksizlikle elimde kaşıkçı elması olsa 10 kuruşa satacak adam bulamam ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-07-2022
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-10-2020
|
.
Güzel kokulu çicek tohumları olsa çok güzel olurdu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-06-2022
|
25 tohum sınırım olmasa eklerdim. o kadar çok domates çeşidi vardı ki başka şeylere pek az kota kaldı. Keşke 50 olsaydı sınır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
|
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Ağaç Dostu
|
Ben de isterim ama kokulu çiçekler genelde hep soğanlı, rizomlu (nergis, sümbül...) veya sarmaşıklar ya da çalılar (yasemin, selukka, hanımeli, gül gibi). Bildiğim güzel bal kokulu çiçekleri olan bir çeşit var, daha önceki yıllarda paylaştım - alyssum kraliyet halısı (fidancılarda genelde oluyor). Düşen tohumlardan kendi kendine çoğalıyor. http://www.agaclar.net/forum/attachm...6-alyssum1.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-10-2020
|
Çok güzelmiş |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 | |