![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2017
|
Acur
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Cucumis melo Tohum çeşit adı: Acur Tohum kaç yıldır sizdedir: 7 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Urla, İzmir Tohumun geldiği yer: Ulamış'tan atalık tohum Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Acur, ben de dahil olmak üzere birçok kişi tarafından paylaşıldı. Dağıtılacak tohumun saflığı: Bahçede diğer salatalık çeşitleri ile birlikte yetiştirdim ancak tohum saflığı için bir önlem alamadım. Kullanılan gübreler: Koyun ve keçi gübresi kullandım. Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: 2022 Temmuz Bitki tipi ve gelişim durumu: Sürekli yeni kol veriyor. Meyve verimi uzun süre devam ediyor. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: 20-40 cm. uzunluğunda, çok sulu olmayan, lifli meyveleri var. Söğüş, salata ve turşu olarak tüketime uygun. Düzenleyen Kenger : 03-12-2022 saat 16:39 Neden: Fotoğraf büyütüldü |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Kornişon salatalık
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Salatalık Tohum çeşit adı: Kornişon salatalık Tohum kaç yıldır sizdedir: 5 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Urla, İzmir Tohumun geldiği yer: Urla'dan atalık tohum Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Ben olabilirim Dağıtılacak tohumun saflığı: Bahçede diğer salatalık çeşidi ve acurla birlikte yetiştirdim ancak tohum saflığı için bir önlem alamadım. Kullanılan gübreler: Koyun ve keçi gübresi kullandım. Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: 2022 Temmuz Bitki tipi ve gelişim durumu: Verimli, dayanıklı, uzun ömürlü bir bitki. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Oldukça lezzetli, dikenli meyveleri var, tipik kornişona göre daha tombul. Parmak büyüklüğünden bir karış olana dek çıtırlığını ve lezzetini yitirmiyor. İrileştiğinde dikenleri kaybolup tombul bir salatalık görünümüne kavuşuyor. Turşu yapılabileceği gibi, salatalık niyetine de kullanılabilecek bir meyve. Not: Fotoğraflar şurada: http://www.agaclar.net/forum/attachm...lataliklar.jpg |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Butternut kabak
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Kışkabağı Tohum çeşit adı: Butternut (calabaza cucurbita maxima) Tohum kaç yıldır sizdedir: 7 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Urla, İzmir Tohumun geldiği yer: Seferihisar'dan yerel tohum Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Bulabildiklerim: dongyul, zeynepkavi, pelpel, thunderon. Dağıtılacak tohumun saflığı: Bahçede diğer kabakgil sebzeleriyle (salatalık, kavun) birlikte yetiştirildi ancak tohum saflığı için bir önlem alınmadı. Kullanılan gübreler: Koyun ve keçi gübresi kullandım. Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: 2022 Ekim Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitki çok büyük yapraklı ve suyu seviyor. Kol atıp ilerliyor, geniş alanlara ekilmeli. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Çok lezzetli, şekerli meyveleri var. Tatlı da yapılabilir, turta ya da kek de. Not: Fotoğraflar şurada: http://www.agaclar.net/forum/attachm...butternut1.jpg |
|
|
|
![]() |
|
|