![]() |
|
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-11-2011
|
Tesbih Mısırı
• Bitki türü: Tesbih Mısırı • Bitki ömrü: Çok yıllık (Sıcak İklimde)kesmek yeterli ertesi yıl aynı yerden filizler çıkıyor ve daha gür büyüyor. • Tohum Türü: Çiçek,peyzaj ve tanelerinden kolye tesbih yapılıyor. • Tohum çeşit adı: Coix lacryma-jobi türü Poaceae (Buğdaygiller) familyasındandır. Gelişimi, yapraklanması, boylanması mısır bitkisine çok benzer. Sadece tohum verme özelliği farklıdır. Tepesinden küçük başaklar vererek tohum oluşturur. • Tohum kaç yıldır sizdedir :Üç yıldır geçen yıl ekmedim kök boğazından kestim yenisi çıktı. • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir-Urla • Tohumun kökeni :Tohum paylaşımından • Tohumu ilk paylaşan: Bilmiyorum • Kullanılan gübreler :Yanmış hayvan gübresi • Kullanılan ilaçlar : Kullanılmadı • Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Uygulanmadı • Hasat yıl ve ayı: 2022 Ağustos-Eylül • Bitki tipi ve gelişim durumu: Boyunun 1m ile 2m arasında olduğu söyleniyor. Fakat benim yetiştirdiklerim balkonda saksıda olmalarından olsa gerek 30cm civarlarında kalırlardı ama bol bol tohum verirlerdi. • Yetiştirme özellikleri: Birinci yıl Mart -Nisan gibi tohum ekimi yapılıyor ertesi sene İlkbahar sonlarında başaklar çıkarıyor ve başakların ucunda tohumlar oluşuyor• Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Sıcak iklimde yarı gölgeli yerleri seviyor • İklim gereksinimleri: • Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: . tohumlar siyahlaşınca toplanıyor kuruyunca rengi griye dönüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|