agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   2021-2022 Tohum Paylaşım (https://www.agaclar.net/forum/2021-2022-tohum-paylasim/)
-   -   2021-2022 Etkinlik Genel Yazışmaları (https://www.agaclar.net/forum/2021-2022-tohum-paylasim/44914.htm)

Asoo 20-12-2021 13:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dadaloğlu (Mesaj 1612734)
Ben de kotası dolmuş tohumlardan talep etmedim. Dolayısıyla ilk talep eden (talep tarihleri biliniyor bildiğim kadarıyla) o sayıdaki kişiye gönderilmesi esastır sanırım. Ekstra varsa düşünülür.

Tohum talep ettiği halde kurallar gereği tohum talep hakkını kaybeden üyeler ve adres bilgilerin göndermeyenler olabiliyor. Talep eden sayısının azalması size de sıra gelmesini sağlar.

Ayrıca tohum paylaşan kişi talep edenler arasında kendi kriterlerine göre eleme de yapabilir.

Benim başıma gelmedi ama tohumları hakkıyla yetiştirdiğini düşündüğüm, yetiştirdiği bitkileri paylaşan veya foruma emek harcadığını bildiğim insanlara öncelik tanırdım, benim gibi çok tohum alıp, az paylaşanlara değil.

Not: Talep tarihine göre eleme yapmak isteyenler, kendi profil bilgilerindeki "Beğenilenler" kısmından talep tarihlerini görebilirler.

AdamShine 20-12-2021 14:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mutlu_inan (Mesaj 1612733)

Ben de bugün kargoladım. Takip numarası paylaşmak gerekiyor mu?

Cennet46 20-12-2021 16:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dadaloğlu (Mesaj 1612734)
Ben de kotası dolmuş tohumlardan talep etmedim. Dolayısıyla ilk talep eden (talep tarihleri biliniyor bildiğim kadarıyla) o sayıdaki kişiye gönderilmesi esastır sanırım. Ekstra varsa düşünülür.

Bende talep dolmussa talep etmedim .

Kenger 20-12-2021 17:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AdamShine (Mesaj 1612741)
Ben de bugün kargoladım. Takip numarası paylaşmak gerekiyor mu?

Hayır gerekmiyor.

mister73 20-12-2021 21:22

"3.3. Tohum paylaşanların rolü
...
j) Hazırladığı etiketlenmiş tohum poşetlerini takvime uyumlu olarak bir zarfa doldurup lojistik merkezine kargo ile göndermek (gönderinin ödeme şekli sonradan ilan edilecektir).
"

Ödeme şekli belirlendi mi acaba? Anlaşmalı kargo şirketi var mı?

MeyveliTepe 20-12-2021 21:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mister73 (Mesaj 1612747)
"3.3. Tohum paylaşanların rolü
...
j) Hazırladığı etiketlenmiş tohum poşetlerini takvime uyumlu olarak bir zarfa doldurup lojistik merkezine kargo ile göndermek (gönderinin ödeme şekli sonradan ilan edilecektir).
"

Ödeme şekli belirlendi mi acaba? Anlaşmalı kargo şirketi var mı?

Etkinlikte öyle bir fon olmadığı için paylaşımcılar gönderilerini önceki yıllarda olduğu gibi kendileri ödeyecekler. Yararlandığımız kargo anlaşması sadece lojistik merkezinin göndereceği zarfları kapsıyor.

hulya10 21-12-2021 15:14

Bugün yurt içi kargo ile gönderdim. Bilginize. Saygılarımla.

bilenyum 21-12-2021 15:21

Geçen yıllarda olduğu gibi, talep edenlerin tercih ettiği tohumların yer aldığı tabloyu paylaşmanız mümkün mü_

halcur 21-12-2021 16:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bilenyum (Mesaj 1612759)
Geçen yıllarda olduğu gibi, talep edenlerin tercih ettiği tohumların yer aldığı tabloyu paylaşmanız mümkün mü_

Ben de excell listesini bekliyordum.

sernur 21-12-2021 21:00

Etiketlerim geldi paketlerim hazır en kısa zamanda ulaştıracağım.Teşekkürler sevgili Meyvelitepe ve Kenger ve destekleyen arkadaşlar.Çok zor bir süreci ustaca yönettiğiniz için.

MeyveliTepe 22-12-2021 00:35

Tablo yüklendi, buradan görebilirsiniz.

2021-2022 Tablosu bu yılındır, diğeri geçen senenindir

gökhan b. 22-12-2021 08:48

tohumları gönderebileceğimiz adres bilgisini nereden bulabiliriz?

MeyveliTepe 22-12-2021 09:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gökhan b. (Mesaj 1612775)
tohumları gönderebileceğimiz adres bilgisini nereden bulabiliriz?

Size mail ile 2 defa gönderdim, mesajlarınıza bakın lütfen. Size etiketleri gönderdiğim mesajda dahi var.

Zekoş 22-12-2021 11:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1612769)

Sn.Meyvelitepe bu seneki sıralama farkli gibi geldi..Önceden talep ettiklerimizi alt alta sıralı bicimde görebiliyorduk.Boylesi zor geldi..

mister73 22-12-2021 11:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zekoş (Mesaj 1612778)
Sn.Meyvelitepe bu seneki sıralama farkli gibi geldi..Önceden talep ettiklerimizi alt alta sıralı bicimde görebiliyorduk.Boylesi zor geldi..

Excel dosyasının filtre özelliğini aktif ederseniz her sütunun başında aşağı yönlü bir ok işareti çıkacak. Mesela "talep eden" sütunundaki oka tıklayarak açılan pencerede önce tüm seçimleri iptal edip sonra kendi adınızın yanındaki kutucuğa çek atarsanz sadece kendi taleplerinizi görebilirsiniz...

Zekoş 22-12-2021 11:22

Sn.Mister73 tabloyu actiktan sonra sag ust kösedeki butun secenekleri tıkladım ama internet cahili olunca hic filtrelemeyi göremedim:))neyse artik gelince girürüz..tesekkurler

köpük_bahçesi 22-12-2021 11:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zekoş (Mesaj 1612780)
Sn.Mister73 tabloyu actiktan sonra sag ust kösedeki butun secenekleri tıkladım ama internet cahili olunca hic filtrelemeyi göremedim:))neyse artik gelince girürüz..tesekkurler

https://docs.google.com/spreadsheets...#gid=971306998

Buradan bakabilirsiniz.

MeyveliTepe 22-12-2021 12:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zekoş (Mesaj 1612780)

Tabloda kolonların A,B,C,.. gibi başlıkları var ya, hangi kolonun sıralı olmasını istiyorsanız o kolonun başlığına gittiğinizde hemen sağda bir ters üçgen işareti görüntülenir. O üçgene tıkladığınızda bir sürü seçenek görürsünüz. Buradan "Sort the sheet A to Z" seçeneğini tıkladığınızda (bazılarınızda bu ifade Türkçe görünüyor olabilir) tabloyu sizin için o kolona göre sıralar.

Muda 22-12-2021 12:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zekoş (Mesaj 1612778)

Ben biraz uzun yoldan gittim. Ctrl+F tuşuna birlikte bastığınız zaman sağ üst tarafta arama penceresi ( sayfada bul) çıkıyor. Oraya kendi rumuzunuzu yazdığınızda sizden tohum talep eden ve sizin talepleriniz çıkıyor. Kutucuğun yanındaki aşağı ve yukarı ok işaretleri ile giderek kimden ne talep ettiğinizi talep eden kısmında görebiliyorsunuz. Takas eden tarafında iseniz sizden kimin hangi tohumu istediğini görebiliyorsunuz.

Zekoş 22-12-2021 12:51

Sn.Muda tesekkür ederim.Excel tabloyu telefonuma indirince yapabildim.Sizin islem sanirim PC üzerinden yapiliyor.Diger arkadaslar icin faydali olacaktir.sagolun🙏

Muda 22-12-2021 12:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zekoş (Mesaj 1612786)
Sn.Muda tesekkür ederim.Excel tabloyu telefonuma indirince yapabildim.Sizin islem sanirim PC üzerinden yapiliyor.Diger arkadaslar icin faydali olacaktir.sagolun🙏

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1612784)
Tabloda kolonların A,B,C,.. gibi başlıkları var ya, hangi kolonun sıralı olmasını istiyorsanız o kolonun başlığına gittiğinizde hemen sağda bir ters üçgen işareti görüntülenir. O üçgene tıkladığınızda bir sürü seçenek görürsünüz. Buradan "Sort the sheet A to Z" seçeneğini tıkladığınızda (bazılarınızda bu ifade Türkçe görünüyor olabilir) tabloyu sizin için o kolona göre sıralar.

Sn. Zekoş;
Ben teşekkür ederim. Sn. Meyvelitepenin yazdığı şekilde yapılınca her iki sütunu da ayrı ayrı topluca da bir arada talepler ve benim talep ettiklerim görülüyor. Daha kısa yolu varmış. Bizden talep edilenlerin etiketleri geldi zaten. Ancak kimden ne istediğim kolay bir şekilde görmüş oldum.

MeyveliTepe 22-12-2021 14:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi incirli (Mesaj 1612788)
Tohumları ,az önce kargoya verdim.
Plastik yoğurt kutusuna koydum ezilmez.
Ama kargocuya yalan söyledim içindeki ile ilgili :D
Bu site bizi yalancı da yaptı ya ��
Tohum desem belki almaz diye düşündüm

Yurt dışı olmadıkça öyle bir problem yok.

bilenyum 22-12-2021 20:42

teşekkür ederim tablo paylaşımı için

halcur 23-12-2021 02:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1612769)

Teşekkürler

incirli 23-12-2021 13:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1612789)
Yurt dışı olmadıkça öyle bir problem yok.

Bir kaç sene önce yerli tohum demiştim
. PTT açmak istedi karşı çıktım. Sonra aldılar ama gidene kadar hep ya aklimda kaldı ya açıp kendileri alırsa diye. O yüzden incik boncuk diyorum kargoculara:)

Dutlubahçe 23-12-2021 18:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Meraklıdr (Mesaj 1612809)
Selamlar, ben de bugün göndereceeğim tohumları . Yalnız ,zaten az sayıda olduğu için 5 kişiyle paylaşacağım dediğim tohumların, malesef bir de güvelenme nedeni ile azaldığını (poşet başı 12-13 olacak) haber vermek istedim. Daha önce mısır ve fasülye tohumları için uyarıyordum herkesi , aman sıcakta kalmasın güveleniyor diye. Bakla tohumu ilk kez aldığım için herhalde aklıma gelmemiş dolaba kaldırmak, en güzel en tombul tohumları yemiş şerefsiz güveler. Bu da bana hemen bütün tohumları dolapta saklamanın daha mantıklı olduğunu hatırlatmış oldu.

O delinmiş baklaları çöpe atmayın, eğer ekerseniz çok büyük bir ihtimalle çimleneceklerdir.

Musa Gündoğan 24-12-2021 08:04

Arkadaşlar yoğun iş temposunda kargoyu henüz hazırlayamadım inşallah pazartesi gününe hem kendi tohumlarımı hem de DONGYUL un tohumlarını kargoya vermiş olacağım

nazlı06 24-12-2021 18:28

Benim kargom hazır ancak salı günü kargo yspıcam Çarşamba yerine ulaşır

Meraklıdr 24-12-2021 19:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dutlubahçe (Mesaj 1612818)
O delinmiş baklaları çöpe atmayın, eğer ekerseniz çok büyük bir ihtimalle çimleneceklerdir.

Ben de öyle düşünüp atmadım onları kendime ayırdım (zati bahçe yapabileceğim de şüpheli). Fasülyelerin çoğunlukla çimlendiğini biliyordum aynı şekilde olacağını tahmin ettim ama paylaşmak ayıp olurdu bi de başka tohumları da kontamine etmeyelim dedim. Umarım deliksiz gözükenler sağlamdır.

okulican 25-12-2021 14:48

Sayın MeyveliTepe yine kaçırdım tohum paylaşım etkinliğini. Çok üzgünüm. Size ve tüm arkadaşlara kolaylıklar dilerim.

sernur 25-12-2021 18:08

Yeni üretim yılında tüm arkadaşlara sağlıklı ürünler diliyorum,üç yıldır uğraşıyorum çevresel olumsuzluklar nedeniyle özellikli tohumlarımı çoğaltamadım ümidim gelecek yılda,herkese başırılar diliyorum.

mister73 28-12-2021 14:10

Pembe oval çerilerim beklediğimden çok daha az ve küçük tohum verdiler; neyse ki fazla talep eden olmamıştı ama yine de tüm talepleri karşılamak adına her bir poşete 10+ civarı tohum koyabildim. Umarım gittikleri yerlerde bereketlenip çoğalırlar...

Serdars1 28-12-2021 17:21

Benim kargom ulasmis

TCM 28-12-2021 18:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mister73 (Mesaj 1612935)
Pembe oval çerilerim beklediğimden çok daha az ve küçük tohum verdiler; neyse ki fazla talep eden olmamıştı ama yine de tüm talepleri karşılamak adına her bir poşete 10+ civarı tohum koyabildim. Umarım gittikleri yerlerde bereketlenip çoğalırlar...

Ben de aynı şekilde 10-12 civarı tohum koyabildim sadece.

MeyveliTepe 28-12-2021 19:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi okulican (Mesaj 1612869)
Sayın MeyveliTepe yine kaçırdım tohum paylaşım etkinliğini. Çok üzgünüm. Size ve tüm arkadaşlara kolaylıklar dilerim.

Korkarım seneye de kaçırırsınız :)

Mesaj sayınız katılmak için yeterli değilmiş zaten.

cetine 02-01-2022 22:50

Doğal tohumları üretip paylaşmak, bahçecilik dünyasında çok farklı bir duyguymuş. İlk kez bu duyguyu yaşamama neden olan agaclar.net kurucularına ve bu etkinlikte önemli bir rolü olduğunu düşündüğüm meyvelitepe' ye en içten teşekkürlerimi sunmak istiyorum.

iyigit 03-01-2022 18:17

Merhaba,
Bu sene tohum paylaşım etkinliğini kaçırdım diye kendi kendime üzülüp duruyordum. Biraz önce fark ettim ki tohum paylaşamadığım halde listede adım var! Dünyalar benim oldu. Adres bilgilerimi yeniden gönderdim. Umarım bunun için de gecikmemişimdir. Yine harika bir paylaşım olmuş. Gelecek sene böyle tembellik etmeyeceğim, söz. Herkesin ellerine sağlık.

end3r 04-01-2022 09:11

Umarım seneye görüşürüz. Benimde yeni yeni merakım başladı bu konuya.

Kenger 07-01-2022 11:51

Tohumlar gönderildi

Değerli üyeler,
Tohum zarflarınız gönderildi, kargolar birkaç güne elinizde olur.
Baro indiriminden yararlandığımız için gönderici MuDa görünüyor.
Lütfen kargolarınızı alın, iade olmasın.

Cennet46 07-01-2022 14:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kenger (Mesaj 1613112)
Değerli üyeler,
Tohum zarflarınız gönderildi, kargolar birkaç güne elinizde olur.
Baro indiriminden yararlandığımız için gönderici Mustafa Datlar görünüyor.
Lütfen kargolarınızı alın, iade olmasın.

Hayırlı olsun inşallah

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025